• ontmoeting
  • .
  • stilte
  • .
  • bezinning

Lees verder

Liefde in stilte: een creatieve retraite

(Bijschrift bovenstaande foto: Werk van begeleider Marjanne Stoopendaal, titel: I see you.)

Wil je rust, om tot jezelf en je hart te komen?
Wil je het scheppende vermogen ontdekken dat in je ligt?
Doe dan mee aan deze creatieve retraite:

In de Stilte ontdek je de Liefde

 

Op vrijdagavond is er een stiltewandeling door de berceau (de natuurlijke kloostergang van beukenhagen) met lectio divina, dat is: luisterend lezen, met een liefdevol hart, om de stem van Gods geest te verstaan.

Luisteren en stil zijn – het zijn kenmerken van de kloosterspiritualiteit. Het verlangen en zoeken naar nieuwe diepgang, eenvoud, toewijding, bezinning en rust. Dit gaan we leren en oefenen op zaterdagochtend tijdens de lezing ‘Koester je hart’, door schrijfster en stilte-wijzer Mirjam van der Vegt.

In de creatieve workshops en in de kunst die te zien is in de themakamers, kun je je laten inspireren door dit verlangen. Door in alle rust creatief bezig te zijn, en door kunst te ervaren, kun je ook dichter bij God en bij jezelf komen. We werken met diverse materialen: dat kan zijn schilderen, tekenen, collage, multi-media, hout, textiel, wol, mono-druk, lino-snede… en misschien bedenk je zelf iets nieuws.

In de stilte van het klooster, omgeven door geuren en kleuren van het bos, ga je net als de monniken ooit deden, bezig met handenarbeid. Daardoor ontdek je je scheppende vermogen door middel van woord en beeld en je keert terug naar je Bron. Je voelt dat je uniek en bijzonder bent en dat wat je maakt goed is, en jou laat zien op een nieuwe manier.

Begeleiding Marjanne Stoopendaal en Elisabeth Baron.
Lezing door Mirjam van der Vegt: ‘Koester je hart’ (Zie onderaan deze pagina voor meer informatie over deze lezing)
Datum vrijdag 20 april t/m zondag 22 april 2018
Opgave via Klooster Nieuw Sion, o.v.v. creatieve retraite 20-22 april
Kosten € 239,- (inclusief maaltijden/drinken, verblijf, materialen)
Zelf meenemen: hoeslaken, kussensloop, dekbedovertrek, handdoek(en)

Extra informatie over de lezing
van Mirjam van der Vegt

Koester je hart – op stiltereis naar je hart

Deze interactieve lezing neemt je mee op stiltereis van je hoofd naar je hart. Lichaam, ziel en geest komen aan bod door middel van onthaastende oefeningen. De stilte is daarbij geen doel op zich, maar een middel om uit te komen bij de bronnen van je hart. De lezing begint met uitleg van het begrip stilte en de drie treden van stilte, zoals deze in het kloosterleven worden beoefend. Vervolgens wordt ingegaan op de Bijbelse oorsprong van het begrip rust en stilte, van waaruit de stiltereis vervolgens van start gaat. Hoewel de lezing christocentrisch van aard is, wordt hij ook altijd verstaan door mensen die niet geloven. Ieder wordt aangemoedigd de stilte mee te beleven vanuit zijn eigen perspectief en tot nieuwe ontdekkingen te komen. De lezing biedt inzichten hoe om te gaan met de jachtigheid van de wereld.

In het boekje Koester je hart worden de stiltetips uitgewerkt, voor een handreiking in de thuissituatie.

Locatie: Nieuw Sion
Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen

Je kunt voor dit evenement niet online reserveren.

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2