• ontmoeting
  • .
  • stilte
  • .
  • bezinning

Lees verder

Zingen met Hildegard von Bingen

strong>Een kennismakingsdag met een van de vroegste vrouwelijke componisten…

In de klankrijke ruimten van de abdijkerk in Nieuw Sion wordt je uitgenodigd om met je stem een brug te slaan tussen de wereld van Hildegard von Bingen en de onze. Terwijl je haar liederen zingt, wordt de 12e -eeuwse symboliek, haar bezieling en het kloosterleven hoorbaar en voelbaar met elkaar en in de ruimte om je heen.

In deze workshop voor vrouwen van de 21e eeuw, kun jij meer dan 800 jaar later, de schoonheid en spiritualiteit van de liederen van Hildegard von Bingen (1098 -1179) ontdekken en zingen. Zo bijzonder zijn haar composities dat haar muziek beschouwd wordt als een aparte stroming binnen de Gregoriaanse traditie. Haar teksten hebben door haar volstrekt authentieke manier van schrijven veelal een tijdloos karakter en geven haar liederen een grote reikwijdte. Hoewel ze componeerde over geestelijke zaken en vanuit een diepe verbinding met de hemel, stond Hildegard von Bingen tegelijkertijd met beide voeten stevig op de aarde.

 Enige zangervaring is meegenomen, maar het verlangen om te zingen, je oren te openen en je over te geven, is minstens zo belangrijk.

De workshop wordt gegeven door Aimée Doudart de la Grée, zangeres en klankcoach.

Datum 26 mei 2018
Aanvang  10:15 – 17:00 uur20:00 uur, poort open 19.30 uur
Het is niet meer mogelijk je voor deze workshop aan te melden.

Locatie: Nieuw Sion
Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen

Je kunt voor dit evenement niet online reserveren.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2