Lees verder

Praktische informatie verblijf Kloostercamping Nieuw Sion

Camping Nieuw Sion – 14 juni tot 16 augustus 2021

Het verblijf in het klooster heeft een verstillend karakter. Het is fijn wanneer dit past bij de invulling van de dagen tijdens het verblijf.

Praktische info

Klooster
We heten je van harte welkom bij Nieuw Sion. Bij ons is er ook een woongemeenschap, wil je daar rekening mee houden. Daarnaast is het ook zo dat er bij de woongemeenschap kinderen zijn, dus daar zul je ook wat van merken. Het klooster en de terreinen buiten die van de camping zijn niet vrij toegankelijk. Wij verzoeken je dit in acht te nemen. Tussen 10.00 en 17.00 uur kun je dagelijks in de binnentuin en de kerk via de hoofdpoort.

Aankomst
Vanaf 10.00 uur kun je je melden bij de receptie in de Koffieschenkerij. Daar tref je de Poortwachter en zul je te horen krijgen waar jouw kampeerplek is. Indien er bij aankomst niemand aanwezig is of als er op een ander moment dringende vragen zijn, graag even bellen met de Poortwachter 06 8310 9604.
De koffieschenkerij (als zodanig) is van woensdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Toegang
De toegang naar de kampeerplekken is via de groene schuifpoort aan de westzijde voorbij de hoofdpoort. Bij aankomst kun je met de auto naar de kampeerplek rijden om je spullen uit te laden, daarna moet auto naar de oprijlaan voorbij de drempel. Je krijgt een setje met 2 sleutels: 1 sleutel is voor de toegang van de groene schuifpoort (deze is ‘s avonds na 22.00 uur gesloten, dan kun je met de sleutel erin) en 1 sleutel is voor de toegang naar de toiletten en douches (de deur wordt om 22.00 uur gesloten), indien nodig kun je dan met de sleutel naar de toiletten.

Afval en afvalwater
Afvalzakken kunnen gebracht worden naar de afvalcontainer op het binnenterrein, rechts naast de opgang naar de wc’s. Afvalwater vervuilt de omgeving, dus ook direct jouw kampeerplek. Gooi dit water dus niet weg in jouw omgeving, sloot of op het kampeerterrein. Je kunt jouw afvalwater lozen bij het chemisch toilet op het binnenterrein.

Honden
Toegestaan mits aangelijnd en geen overlast veroorzakend. Uitlaten buiten het terrein en ‘ongelukjes’ graag opruimen.

Vuur en BBQ
Open vuur is niet toegestaan.

Kampeerplekken
Aankomst: Liefst tussen 11.00 uur en 14.00 uur arriveren. De kampeerplekken zijn genummerd van 1 t/m 10. Er zijn 8 plekken in de notenboomgaard en 2 plekken naast de druivengang.
Vertrek: Voor 10:00 uur vertrekken.

(Nacht)Rust
Het verblijf in het klooster heeft een verstillend karakter, daarom wordt je verzocht om dat ook op het kampeerterrein zoveel mogelijk in acht te nemen.

Voorzieningen

Sanitair
De toiletten en douches bevinden zich in het klooster op het binnenterrein bij de groene deur. Er zijn 5 douches en 5 toiletten. Er wordt dagelijks schoongemaakt tussen 12.00 en 14.00 uur. Ook is er een chemisch toilet aanwezig op het binnenterrein, met een bordje op de deur aangegeven. Water kun je bij de toiletten en douches halen.

Maaltijden
Het ontbijt wordt geserveerd bij de Koffieschenkerij.
Het avondeten is met alle gasten ook bij de Koffieschenkerij en dit is om 18.30 uur.
Tijdens het avondeten kun je een drankje nuttigen; dit wordt ter plekke afgerekend, een pinapparaat is aanwezig.
In principe eten we buiten, bij slecht weer kun je in de Koffieschenkerij eten.
Ontbijt en avondeten zit bij de prijs in.
Daarnaast kun je ook tegen betaling van een lunch genieten in onze Koffieschenkerij.

Getijdengebeden
Je wordt van harte uitgenodigd om aan te sluiten bij de getijdengebeden. Via de hoofdpoort naar de ingang van de kloosterkerk via kleine zijdeur (zie bordje).
Ochtendgebed 08.00 uur
Stiltemeditatie 12.00 uur – vrijdag gebed
Avondgebed 18.00 uur
Nachtgebed 21.30 uur

WiFi
Er is gratis wifi op het terrein, maar die zal niet overal even goed zijn.
Netwerk: Abdij Sion Wachtwoord: sion2015

Stroom
Voor het opladen van je telefoon of andere apparaten kun je terecht bij de toiletten en douches.

Winkeltje
Bij de hoofdpoort is de Koffieschenkerij en daar is ook een winkeltje waar je een aantal dingen kunt kopen: cider, ansichtkaarten, postzegels, iconen.
Tevens is daar een EHBO-verbandtrommel aanwezig en de AED.

Corona/covid 19
Maatregelen in verband met corona: zie de webpagina met de huidige RIVM-maatregelen.

Corona-maatregelen
Voor de actuele coronamaatregelen op Klooster Nieuw Sion verwijzen we je naar deze pagina: https://www.nieuwsion.nl/corona-maatregelen/

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2