Lees verder

2e zaterdag: Stiltewandeling

Wandelend zoeken naar stilte, onderweg naar Sion. Wandelend door de prachtige bossen van Averlo laten we ons inspireren door de omgeving, een contemplatieve tekst of een intrigerende vraag.

Je kunt kiezen tussen een lange versie vanuit Deventer (ongeveer 7 km) en een kortere versie vanaf een boerderij buiten Diepenveen (ongeveer 3,5 km).

De lange-afstandwandelaars starten om 10.15 uur vanuit Deventer bij Wijk- en Kindcentrum Kei13 (Wezenland 582, op de kruising Wezenland en de Karel de Grotelaan). Door het Zandweteringpark en de bossen van buurtschap Tjoene sluiten we aan bij de korte wandeling.

Om 11 uur begint de korte wandeling bij boerderij Erve Kleinveldhuis aan de Veldhuizerdijk 1 te Diepenveen. We wandelen over de Kranenkamp, het Landgoed van de Stilte, naar klooster Nieuw Sion.

Om 12 uur doen we mee met het getijdengebed in de kloosterkerk. Aansluitend lunchen we samen. De weg terug staat in het teken van ontmoeting. We beginnen zonder te spreken en het is misschien een uitdaging om die ontmoeting verder ook stil te bewandelen. Zo ontdekken we stilte vanuit meerdere invalshoeken.

Wandel je met ons mee? We zien graag je aanmelding. Geef daarbij ook aan of je de korte of de lange wandeling wilt maken. Neem je eigen boterham mee, wij zorgen voor koffie en thee.

Kosten
We vragen een vrijwillige bijdrage voor de onkosten.

Routebeschrijving

Startpunt lange wandeling (2x 7 km): Wijk- en Kindcentrum Kei13, Wezenland 582 te Deventer, op de kruising Wezenland en de Karel de Grotelaan.

Startpunt korte wandeling (2x 3,5 km): Bij de boerderij Erve Kleinveldhuis aan de Veldhuizerdijk 1 te Diepenveen.

Routebeschrijving
Vanuit Deventer (auto en fiets): Verlaat Deventer via de N 766 (Raalterweg). Aan je linkerhand zie je op enig moment het crematorium. Neem de 2e afslag links, de Veldhuizerdijk op. Aan het eind van de verharde weg, bij de boerderij begint een wandelpad. Daar staan we op elkaar te wachten.

Vanuit Wesepe/Raalte/Bathmen/N 348 (auto en fiets): Ga bij de rotonde met de N 766 richting Deventer-Zuid. Neem de 1e geasfalteerde weg aan je rechterhand, de Veldhuizerdijk. (Dit is na een paar km.) Aan het eind van de verharde weg, bij de boerderij begint een wandelpad. Daar staan we op elkaar te wachten. (N.B. Laat je niet door je routeplanner de Averlose Houtweg opsturen!)

Vanuit Olst (per fiets): Via de Eikelhofweg rechtsaf de Boxbergerweg op. Na 2 km kun je linksaf de Verlengde Randerstraat op; deze weg komt uit op de Averlose Houtweg. Hou links aan (het lijkt op rechtdoor gaan). De eerste openbare onverharde weg (wandelknooppunt k17) aan je rechterhand is de Veldhuizerdijk (staat niet aangegeven). Fiets die helemaal af; het startpunt is op het punt waar het een verharde weg wordt.

Aanmelding

Meld je aan via onderstaand formulier dit kan tot en met de vrijdag voor de stiltewandeling op de betreffende zaterdag. Mocht dit onverhoopt niet lukken of besluit je op het laatste moment om mee te gaan, stuur dan een mailtje naar stiltewandeling@nieuwsion.nl onder vermelding van datum stiltewandeling, naam en mobiele telefoonnummer.


LangKort

Klik op het selectievakje voor de datum van deelname:
14 november 2020
12 december 2020

9 januari 2021
13 februari 2021
13 maart 2021
10 april 2021
8 mei 2021
12 juni 2021
10 juli 2021
14 augustus 2021
11 september 2021
9 oktober 2021
13 november 2021
11 december 2021
*Let op dat er maar 1 selectievakje voor datum van deelname wordt aangeklikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locatie: Erve Kleinveldhuis
Veldhuizerdijk 1
7431 PG Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2