2e zaterdag van september: Stiltewandeling

Wandelend zoeken naar stilte, onderweg naar Sion. Wandelend door de prachtige bossen van Averlo laten we ons inspireren door de omgeving, een contemplatieve tekst of een intrigerende vraag.

Je kunt kiezen tussen een lange versie vanuit Deventer (in totaal ongeveer 14 km) en een kortere versie vanaf een boerderij buiten Diepenveen (in totaal ongeveer 7 km).

Data en tijd: Elke 2e zaterdag van de maand.
De lange wandeling start om 10.15 uur vanuit Deventer bij Wijk- en Kindcentrum Kei13 (Wezenland 582, op de kruising Wezenland en de Karel de Grotelaan).
We wandelen door het Zandweteringpark en de bossen van buurtschap Tjoene, en we sluiten ons aan bij de korte wandeling, naar klooster Nieuw Sion.
De korte wandeling start om 11.00 uur bij boerderij Erve Kleinveldhuis aan de Veldhuizerdijk 1 te Diepenveen.
We wandelen over de Kranenkamp, het Landgoed van de Stilte, naar klooster Nieuw Sion.

Om 12.00 uur doen we mee met het getijdengebed in de kloosterkerk van Nieuw Sion.
Aansluitend lunchen we samen.

De weg terug staat in het teken van ontmoeting. We beginnen zonder te spreken en het is misschien een uitdaging om die ontmoeting verder ook stil te bewandelen. Zo ontdekken we stilte vanuit meerdere invalshoeken.

Wandel je met ons mee? Je aanmelden mag, maar hoeft niet. Zorg dat je op tijd aanwezig bent bij Kei13 als je de lange afstand wilt lopen, of Erve Kleinveldhuis voor de kortere versie. (Zie hieronder voor de adressen en routebeschrijving.)
Neem je eigen boterham mee; wij zorgen voor koffie en thee.

Kosten
We vragen een vrijwillige bijdrage voor de onkosten.

Achtergrondvideo 7 jaar Stiltewandeling
Ter gelegenheid van 7 jaar Stiltewandeling is er een interview opgenomen met initiatiefnemers en begeleiders Joep Zander en Gretha Stelpstra. Je kunt dit interview hieronder bekijken.

Startpunt lange wandeling (2x 7 km): Wijk- en Kindcentrum Kei13, Wezenland 582 te Deventer, op de kruising Wezenland en de Karel de Grotelaan.

Startpunt korte wandeling (2x 3,5 km): Bij de boerderij Erve Kleinveldhuis aan de Veldhuizerdijk 1 te Diepenveen.

Routebeschrijving
Vanuit Deventer (auto en fiets): Verlaat Deventer via de N 766 (Raalterweg). Aan je linkerhand zie je op enig moment het crematorium. Neem de 2e afslag links, de Veldhuizerdijk op. Aan het eind van de verharde weg, bij de boerderij begint een wandelpad. Daar staan we op elkaar te wachten.

Vanuit Wesepe/Raalte/Bathmen/N 348 (auto en fiets): Ga bij de rotonde met de N 766 richting Deventer-Zuid. Neem de 1e geasfalteerde weg aan je rechterhand, de Veldhuizerdijk. (Dit is na een paar km.) Aan het eind van de verharde weg, bij de boerderij begint een wandelpad. Daar staan we op elkaar te wachten. (N.B. Laat je niet door je routeplanner de Averlose Houtweg opsturen!)

Vanuit Olst (per fiets): Via de Eikelhofweg rechtsaf de Boxbergerweg op. Na 2 km kun je linksaf de Verlengde Randerstraat op; deze weg komt uit op de Averlose Houtweg. Hou links aan (het lijkt op rechtdoor gaan). De eerste openbare onverharde weg (wandelknooppunt k17) aan je rechterhand is de Veldhuizerdijk (staat niet aangegeven). Fiets die helemaal af; het startpunt is op het punt waar het een verharde weg wordt.

Aanmelding
Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier, maar dat hoeft niet.
Wil je met meer dan 7 personen meewandelen, dan vinden we het fijn vooraf even contact te hebben. Stuur een mailtje naar stiltewandeling@nieuwsion.nl met de datum van de stiltewandeling waar jullie aan mee willen doen, je naam en liefst ook je telefoonnummer.

  Praktisch
  • Datum en tijd: 14 september 2024 11:00 uur - 14:00
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Erve Kleinveldhuis, Veldhuizerdijk 1 , 7431 PG Diepenveen

  Nieuwsbrief Nieuw Sion

  Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

  Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2