Lees verder

2e zaterdag: Stiltewandeling

Een wandeling in stilte, zoekend naar stilte, elke maand weer. Op elke tweede zaterdag van de maand lopen we met een groep naar Sion toe. Wandelend door de prachtige bossen van Averlo proberen we innerlijk stil te worden, waarbij we ons laten inspireren door de omgeving, een inspirerende tekst of een intrigerende vraag.

Wandel je met ons mee? Je kunt kiezen tussen een lange versie vanuit Deventer (ongeveer 7 km) en een kortere versie vanaf een boerderij buiten Diepenveen (ongeveer 3,5 km).
De lange-afstandwandelaars starten om 10.15 uur vanuit Deventer bij Wijk- en Kindcentrum Kei13 (Wezenland 582, op de kruising Wezenland en de Karel de Grotelaan). Door het Zandweteringpark en de bossen van buurtschap Tjoene loop je naar Erve Kleinveldhuis en sluit daar aan bij de standaard wandeling.

Om 11.00 vertrekken uur vanaf boerderij Erve Kleinveldhuis aan de Veldhuizerdijk 1 te Diepenveen. De tocht naar Nieuw Sion duurt vanaf daar ongeveer vijftig minuten.

Om 12.00 uur houden we met de jongeren van het Jongerenklooster een korte viering in de kapittelzaal of de abtskapel. Aansluitend lunchen we samen (neem je eigen boterham mee, wij zorgen voor koffie en thee). De wandeling terug naar het startpunt staat in het teken van ontmoeting, maar je mag die ook in stilte lopen. Rond 14.00 uur nemen we afscheid van elkaar bij de boerderij in Diepenveen. Als je wilt, loop je dan nog met een aantal mensen door naar Deventer.

Wandel je met ons mee?
We zien graag je aanmelding. Geef daarbij ook aan of je de kortere of de langere wandeling wilt maken.

Kosten
We vragen een vrijwillige bijdrage voor de onkosten.

Routebeschrijving

Startpunt lange wandeling (2x 7 km): Wijk- en Kindcentrum Kei13, Wezenland 582 te Deventer, op de kruising Wezenland en de Karel de Grotelaan.

Startpunt standaardwandeling (2x 3,5 km): Bij de boerderij Erve Kleinveldhuis aan de Veldhuizerdijk 1 te Diepenveen.
Routebeschrijving:
Vanuit Deventer: Verlaat Deventer via de N 766 (Raalterweg). Aan je linkerhand zie je op enig moment het crematorium. Neem de 2e afslag links, de Veldhuizerdijk op. Aan het eind van de verharde weg, bij de boerderij begint een wandelpad. Daar staan we op elkaar te wachten.

Vanuit Raalte/Bathmen/N 348: Ga bij de rotonde met de N 766 richting Deventer-Zuid. Neem de 1e geasfalteerde weg aan je rechterhand, de Veldhuizerdijk. (Dit is na een paar km.) Aan het eind van de verharde weg, bij de boerderij begint een wandelpad. Daar staan we op elkaar te wachten. (N.B. Laat je niet door je routeplanner de Averlose Houtweg opsturen!)

Vanuit Olst (per fiets): Via de Eikelhofweg rechtsaf de Boxbergerweg op. Op een gegeven moment kun je linksaf de Verlengde Randerstraat op; deze weg komt uit op de Averlose Houtweg. Hou links aan (het lijkt op rechtdoor gaan). De eerste onverharde weg aan je rechterhand is de Veldhuizerdijk (staat niet aangegeven). Fiets die helemaal af; het startpunt is op het punt waar het een verharde weg wordt.

Aanmelding

Meld je aan via onderstaand formulier dit kan tot en met vrijdag. Mocht dit onverhoopt niet lukken of besluit je nadien om deel te nemen, stuur dan een mailtje naar stiltewandeling@nieuwsion.nl onder vermelding van datum stiltewandeling, naam en mobiele telefoonnummer.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locatie: Erve Kleinveldhuis
Veldhuizerdijk 1
7431 PG Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2