Bezinning op 2023

Een cursus waarin we met verdiepende vragen op zoek gaan naar essentiële ontwikkelingen en betekenisgeving van onze levensgebeurtenissen in het voorbije jaar. Welke betekenis hebben alle lotgevallen voor ons gehad? Waaraan zijn we innerlijk gegroeid? Welke geestelijke ontwikkeling of verbinding ontstond hieruit?

Door per seizoen terug te kijken komen we met behulp van biografische vragen op het spoor wat er bijvoorbeeld in onszelf is gerijpt in het najaar. Waarvoor we open hebben gestaan in de zomer. Welke ontwikkelingen in het voorjaar misschien een aanvang namen. Wat in de diepe winterse duisternis in ons geboren heeft kunnen worden?

Met verschillende werkvormen zullen we zo op zoek gaan naar de diepere betekenis van onze levensgebeurtenissen in 2023. Er wordt geschreven, met pastelkrijt gewerkt, we maken clusters en er worden twee-gesprekjes gevoerd.

Iets over de accommodatie
De cursus wordt gehouden in het voormalig klooster Nieuw Sion, waar de huidige woongemeenschap het ritme van de gebedsvieringen in stand houdt. Viermaal per dag nemen wij deel aan deze 20 minuten-diensten, waarin ruimte is voor meditatie. Ook zullen we gebruik maken van de mogelijkheden van de prachtige locatie: een pelgrimage-wandeling in de omgeving, een meditatie in de tunnelvormige beukenhaag en een bezinning in het labyrint tot slot.

Hannie Bakker (1954)
Werkt sinds 40 jaar in therapeuticum Aquamarijn, waar met 20 collega’s een sociale gemeenschap rond patiënten gevormd wordt. Eerst als fysiotherapeut, nu nog met Levensloopgesprekken en Biografische en Positieve Gezondheidscursussen. Ook bestuurslid. Daarnaast sinds 13 jaar coördinator van de Interdisciplinaire Basismodule van de Academie Antroposofische Gezondheidszorg en coördinator van de Docententraining van deze academie.

Vanuit de antroposofie als geesteswetenschap heb ik de mens leren zien als een spiritueel wezen met een unieke biografie, waarin we op weg zijn naar meer vrijheid en liefde. Voor mij is het Christuskracht die mij helpt in mijn therapeutische werk en waarvoor ik mij openstel.

Voor meer informatie kunt u mailen naar bakker.hannie@gmail.com.

Reserveer hier je entreekaart(en) voor deze retraite.

Praktisch
  • Datum en tijd: 3 januari 2024 10:00 uur - 5 januari 2024 16:00
  • Entreeprijs: Prijs retraite: € 375,-
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2