Lees verder

Choral Evensong

Zondag 24 februari is er weer een Choral Evensong in de kloosterkerk met medewerking van het New Sion Choir onder leiding van Jan van Dijk.

Een Choral Evensong is een kerkdienst in de Anglicaanse Kerk die plaatsvindt in de late middag of avond. De Choral Evensong wortelt in de monastieke traditie en kan tot op zekere hoogte worden gezien als het equivalent van de vespers in de Rooms-Katholieke kerk en in – steeds meer – protestantse kerken.

In een Choral Evensong speelt het koor de hoofdrol dat zowel a capella als met orgelbegeleiding zingt. De congregation zingt daarnaast enkele hymns.

De combinatie van stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde muziek en koorzang, ingebed in een eeuwenoud ritueel maakt dat zowel mensen zonder kerkelijke achtergrond als mensen uit de Rooms-Katholieke of protestantse tradities de Choral Evensong zeer waarderen.

De kloosterkerk van Nieuw Sion te Diepenveen  biedt met haar historie als klooster, de ligging in het buitengebied van Deventer en haar Engelse atmosfeer en uitstekende akoestiek de perfecte locatie voor een Choral Evensong.

Zondag 24 februari

Aanvang 19.30 uur – de kerk is vanaf 19.00 uur geopend

 

Let op: in de nieuwsbrief van januari staat abusievelijk de datum van 23 februari vermeld, het moet dus 24 februari zijn.

Locatie: Nieuw Sion
Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen

Je kunt voor dit evenement niet online reserveren.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2