Lees verder

Concert ‘Doulce Memoire’

Het Apeldoorns Renaissance en Barok ensemble En Suite onder leiding van Coert Bremmers geeft in de Kloosterkerk een concert met de titel Doulce Memoire, zoete herinnering….

Het programma bevat composities die ontstaan zijn rond thema’s die in hun tijd razend populair waren. Een voorbeeld hiervan is het koraal “Durch Adams Fall ist ganz verderbt”. De componisten Homilius, Bach en Telemann maakten van deze “tophit” uit het reformatorische liedrepertoire hun eigen versies. Van het thema van het chanson Doulce Memoire ontstonden vele bewerkingen. Het thema komt onder meer terug in de delen van de mis van Lassus.

De liederen “Belle qui tiens ma vie” en “Tourdion” vertegenwoordigen samen met “If you love me” van Tallis en Josquins “Mille regretz” tot de toppers van het oude-muziek-repertoire.

En Suite bestaat uit een vierstemmig koor en een instrumentalistenensemble. Hoewel het repertoire met name bestaat uit muziek uit de periode van ca. 1500 – 1700 maken we in dit concert een uitstapje naar de 20 eeuw met “Da Pacem” van de hedendaagse componist Arvo Pärt. Hij baseerde zijn compositie op een gregoriaanse melodie net als Orlando di Lasso 450 jaar eerder. Deze bede om vrede vormt zowel de opening als de afsluiting van dit concert.

Toegang concert €12,00, in de voorverkoop via website €10,00. Kinderen tot 18 jaar betalen de helft. In de pauze kunt u tegen betaling van €1,50 een kopje koffie of thee drinken. Toegangskaarten, koffie/theemuntjes  zijn ter plekke te koop bij de entree.

Aanvang concert: 15.00 uur

Meer informatie en voorverkoop toegangskaarten www.ensemble-ensuite.nl

Locatie: Nieuw Sion
Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen

Je kunt voor dit evenement niet online reserveren.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2