Lees verder

Creatieve stilte retraite ‘wandelen in zijn ritme’

Wil je ervaren wat rust en stilte met je doet? Tijd voor jezelf?
Wil je jouw creatieve vermogen ontdekken, dat al in je is gelegd?

Op vrijdagavond is er een stiltewandeling door de berceau (een natuurlijke kloostergang van haagbeuken) met Lectio Divina – dat is luisterend lezen, met een liefdevol hart, om de stem van Gods Geest te verstaan. Luisteren en stil zijn – het zijn kenmerken van de spiritualiteit in het klooster.
Het verlangen en zoeken naar nieuwe diepgang, eenvoud, toewijding, bezinning en rust.
In de ochtend en in de avond zijn er vieringen.

Wil jij aan de slag met Psalm 23 – ‘Hij brengt mij aan rustige wateren’, met 1 Petrus 5 – ‘Werp al je zorgen…’, wil je leren de controle los te laten en je te laten leiden en leren dat Hij richting en ritme geeft en niet jij?
Op zaterdagochtend wordt het thema ‘Wandelen in Zijn ritme’ door Elsa Waljaard verder uitgediept. Een interactieve lezing! Die ochtend mag je luisteren. Luisteren – dat is misschien wel de kern van de monastieke spiritualiteit. Het monastieke verlangen is een zoektocht naar nieuwe diepgang, eenvoud, toewijding, nederigheid, bezinning en rust. Maar naast luisteren gaan wij ook – doen!

Kunstenaars en begeleiders:  Marjanne Stoopendaal – Art (www.marjannestoopendaal.nl) en Elisabeth Baron (www.eb-artwork.nl)
LezingElsa Waljaard (www.woordactief.nl); Elsa Waljaard (1965) is de initiatiefnemer en oprichter van Stichting Woord Actief.

Data: 14 juni 2019 16.00 uur – 16 juni 16.00 uur

Opgave: voor 13 mei bij elisabeth@eb-artwork.nl o.v.v. creatieve retraite juni
Kosten: € 269,- (max. 15 personen)

 

Locatie: Nieuw Sion
Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen

Je kunt voor dit evenement niet online reserveren.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2