Lees verder

Dag van de Stilte

Klik hier om te lezen welke corona-maatregelen wij handhaven.

Op de 10e editie van de landelijke dag van de stilte ben je van harte welkom op Klooster Nieuw Sion, waar Cisterciënzer monniken jarenlang in stilte hebben geleefd. De stilte hangt voelbaar in en om het klooster. Zo nodigen het bos, de tuinen en het gebouw je uit om tot rust te komen en stil te worden, innerlijk stil.

Kom en gun jezelf een rustmoment, een pas op de plaats en ervaar wat die rust met je doet. Een hele dag of een gedeelte daarvan.

’s Ochtends beginnen we om 7.00 uur met een schemerwandeling in stilte. Aansluitend is er dan het ochtendgebed en ontbijtbuffet. De ochtend  eindigt tenslotte met het middaggebed. De middag begint met het middaggebed om 12.00 uur of een stiltelunch om 12.30 uur en de dag eindigt met een rondwandeling door de kloostergangen en het avondgebed van 18.00. Tussendoor is er de mogelijkheid voor lectio divina, meditatie, labyrintwandeling, gebedswandeling en meer. Alles zoveel mogelijk in stilte, begeleid door inspirerende teksten, met hier en daar gelegenheid voor een praatje.

Tijden: 7.00 – 12.30 en 13.00 – 18.30 (12.00 uur middaggebed, ook hartelijk welkom!)

Kosten, inclusief koffie, thee en maaltijden:

  • 40 euro = per dagdeel
  • 80 euro = voor de hele dag

Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de Dag van de Stilte wordt op prijs gesteld.

Er is parkeerruimte voor wie met de auto of fiets komt. Voor wie met openbaar vervoer komt: de hoofdpoort is op ongeveer vijf minuten lopen vanaf de bushalte.

Meer informatie over de Dag van de Stilte: www.dagvandestilte.nl.


ochtendmiddaghele dag

 

Locatie: Nieuw Sion
Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2