Dagworkshop: Betekenis geven aan je roots

Een dagworkshop over je ‘roots’ met het boek ‘Wortelen’ van de bekende monnik Anselm Grün als inspiratiebron. De rust en verstilde sfeer van Klooster Nieuw Sion bieden de juiste setting voor dit interactieve dagprogramma.

In het boek ‘Wortelen’ maakt Grün duidelijk hoe we onze wortels en identiteit (opnieuw) kunnen ontdekken en beschermen. Dat kan op verschillende manieren. De Bijbel, de betekenis van onze naam, de levensfilosofie van onze (voor-) ouders en rituelen laten zien hoe we de plek in het leven kunnen vinden en behouden.
 Je eigen roots staan centraal en in de workshop ontdek je welke betekenis je daar aan kunt geven. We gaan in op vragen als: waar kom ik vandaan, in hoeverre heeft mijn afkomst mij gevormd, wat zijn familiekenmerken en welke waarde kunnen die voor mij hebben?

Het programma is interactief, bevat veel creatieve, verrassende oefeningen, ook in de natuur. Ook is er ruimte om mee te bewegen op het ritme van de dag en deel te nemen aan de getijdengebeden.

Voor wie?


De workshop is geschikt voor individuele deelnemers (vanaf 18 jaar) en voor familie-inschrijving (moeder of vader met zoon of dochter, opa of oma met zoon/dochter of kleinkind). Wij kijken vooraf naar een goede verdeling tussen deze doelgroepen.

Wat levert het op
?

  • inspiratie vanuit je eigen (voor-) naam
  • je kunt meer betekenis geven aan je afkomst
  • je krijgt inzicht in wat jouw roots voor je kunnen betekenen

Door wie

Deze workshop wordt begeleid door Wilfried van Oldeniel (www.wilfriedvanoldeniel) 
en Ruud Pragt. Wilfried is een creatieve verbinder. Zingeving en ontmoeting en werken van binnenuit zijn voor hem belangrijke waarden die in zijn werk en leven met hem mee gaan. Hij is een ervaren begeleider. Ruud is vrijwilliger bij Klooster Nieuw Sion, pastor en geestelijk begeleider.

Aanmelden

Praktisch
  • Datum en tijd: 6 september 2023 09:30 uur - 16:00
  • Entreeprijs: € 95,00
  • Kosten retraite declareren bij Pro Life: Ben je verzekerd bij zorgverzekeraar Pro Life, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Entreeprijs inclusief vegetarische kloosterlunch en dranken gedurende de dag.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2