Driedaagse Bijbelstudieretraite

Driedaagse Bijbelstudieretraitre, onder leiding van Leo Smelt, in Klooster Nieuw Sion. Geniet van deze afwisseling van rust, bezinning, bijbelstudie en natuur.

Ben je nieuwsgierig om meer te leren over de kracht van stilte, te mediteren, te zingen in de getijden, voorbeden te doen, te wandelen, samen te eten en indien gewenst te helpen in de (moes)tuin of klusjes te klaren? Dat kan allemaal tijdens deze retraite. Waar de Bijbel open gaat gaan ook harten open. Onderlinge zielzorg kan spontaan gebeuren.

Een reactie van eerdere deelnemers:
‘We voelden ons bevoorrecht de tijd te krijgen om ons in stilte te kunnen concentreren op God met onder andere de vaste getijdengebeden in de kapel, de Bijbelstudies en het wandelen in de prachtige tuinen van het klooster. Ds Leo Smelt heeft ons op een bijzondere ontdekkende wijze kennis laten maken met de diepere lagen van het Bijbelboek Jesaja. Het waren kostbare dagen die in gedachten lang met ons mee gaan!

Het kloosterritme helpt je te leren ont-haasten en ont-moeten. Je wilt bewuster naar klassieke of eigentijdse muziek luisteren en een goed boek uit de grote kloosterbibliotheek lezen. Je geniet van een kloosterbiertje. En al pratend verheldert protestants emeritus-predikant Smelt desgewenst overeenkomsten en verschillen tussen de verschillende theologische tradities.

Programma
Dinsdagmorgen om 10 uur start het programma. Voor het middaggebed (12 uur) betrekt ieder zijn of haar kamer (voor lakens en handdoeken wordt gezorgd; toiletten en douches op zelfde verdieping) en krijg je als deelnemer een rondleiding in het hele klooster. Ieder neemt van huis zijn of haar lunchpakket mee en eet dit op een zelf gekozen plekje op tijdens een verkennende gezamenlijke wandeling in de prachtige omgeving van Nieuw Sion.

Daarna mag je verder rondkijken of uitrusten op je kamer of iets lezen of actief zijn. Van 16.00 tot 17.00 uur is de eerste bijbelstudie. ’s Avonds na de getijde en na de warme maaltijd mag je weer meedoen aan de bijbelstudie van 19.00 tot 20.00 uur. Daarna kunnen we nog samen een kloosterbiertje drinken.

De tweede dag is er weer de mogelijkheid aan de getijden deel te nemen en is er in elk dagdeel een uur bijbelstudie. Ontbijt, lunch en diner op deze dag zijn bij de entreekprijs inbegrepen. Daaromheen mag je de dag zelf invullen.

De derde dag: na het ontbijt is er het laatste bijbelstudie uur van 10.30 tot 11.30 uur. Na de lunch ben je vrij te vertrekken of nog wat in de kapel te verblijven, vrijwillig een klusje te doen of een wandeling te maken.

Kosten: € 265,00. Inbegrepen: Verblijf, onbeperkt koffie/thee, rondleiding, 2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner.

Aanmelden voor deze Bijbelstudieretraite

Leo Smelt
Leo Smelt (1954) is sinds dit voorjaar emeritus predikant, en was in het verleden onder meer zendingspredikant in arme wijken van Lima (Peru) en vervolgens jaren voorganger in diverse gemeentes. Leo vertelt over de bijbelstudieretraite: ‘Ik voel me geroepen om het groepsgewijs op retraite gaan te bevorderen. Mijn inbreng is vooral het begeleiden van het samen Bijbel lezen (een uur per dagdeel) om zo te bevorderen dat deelnemers tot zichzelf, tot de ander en tot God komen.’

Praktisch
  • Datum en tijd: 25 oktober 2022 10:00 uur - 27 oktober 2022 13:00
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2