Lees verder

Driedaagse Stilteretraite

Ieder mens is een pelgrim op de eigen levensweg: een wegzoeker, een zinzoeker, misschien een Godzoeker. Wie zou niet wat graag een rustpunt in zichzelf vinden en een beter zicht op een zinvol leven in onze complexe, hectische wereld? De Geest van de Allerhoogste staat ons te allen tijde bij op onze zoektocht. Maar merken we dat in het dagelijks leven wel op?

Een paar dagen leven in zo’n dagritme schept ruimte om het verlangen in de diepere lagen van ons wezen te horen. Iedere mens heeft dat verlangen en elke deelnemer zal eigen ervaringen gewaarworden, gedragen door de heilzame verbondenheid binnen de retraitegroep.

Een meerdaagse stilteretraite is een uitgelezen gelegenheid om het eigen innerlijk leven aandacht te geven.
Klooster Nieuw Sion is daar een goede plek voor, omdat er stilte heerst, het gebed van de monniken nog voelbaar ‘in de muren zit’ en omdat er nog steeds viermaal daags een getijdengebed gebeden wordt door de Getijdengemeenschap.

Op dag één zullen we het klooster verkennen, teksten en psalmen lezen en samen stil leren zijn.
Daarna begint een periode van 42 uur waarin niet gesproken wordt en eenieder de tijd tussen de gebeden en de maaltijden naar eigen inzicht invult. De maaltijden worden verzorgd door een gastvrouw/-heer en ook die zijn in stilte.
Iedere deelnemer heeft op de ochtend van de derde dag een kort gesprek met de begeleider.
De laatste middag wisselen we onze ervaringen uit.

De stilteretraite is van maandag 7 november 2022 (circa 11.00 uur) tot en met woensdag 9 november 2022 (circa 16.00 uur) en wordt begeleid door Bram Jansen.
Bram Jansen heeft als gids van wandelgroepen vele – merendeels contemplatieve – kloosters in binnen- en buitenland van binnen leren kennen. Daar heeft hij de krachtige en heilzame werking van de stilte in een gebedsgemeenschap ervaren. Hij is door Jezuïeten gevormd als geestelijk begeleider en is als oblaat verbonden aan de Benedictijner Sint Adelbertabdij in Egmond-Binnen. Sinds zeven jaar begeleidt hij regelmatig meerdaagse stilte retraites in de Adelbertabdij (en een enkele keer op een andere plek).

Kosten: € 265,00. Inbegrepen: Maaltijden en overnachting in het gastenverblijf van Nieuw Sion.

Aanmelden voor deze Stilteretraite

Wanneer: 7 november 2022 11:00 - 9 november 2022 16:00
Waar: Nieuw Sion
Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2