Meerdaagse Stilteretraite

Een meerdaagse stilteretraite is een uitgelezen gelegenheid om het eigen innerlijk leven aandacht te geven.
Klooster Nieuw Sion is daar een goede plek voor, omdat er stilte heerst, het gebed van de monniken nog voelbaar ‘in de muren zit’ en omdat er nog steeds viermaal daags een getijdengebed gebeden wordt.

Ieder mens is een pelgrim op de eigen levensweg: een wegzoeker, een zinzoeker, misschien een Godzoeker. Wie zou niet wat graag een rustpunt in zichzelf vinden en een beter zicht op een zinvol leven in onze complexe, hectische wereld? De Geest van de Allerhoogste staat ons te allen tijde bij op onze zoektocht. Maar merken we dat in het dagelijks leven wel op?

Een paar dagen leven in zo’n dagritme schept ruimte om het verlangen in de diepere lagen van ons wezen te horen. Iedere mens heeft dat verlangen en elke deelnemer zal eigen ervaringen gewaarworden, gedragen door de heilzame verbondenheid binnen de retraitegroep.

Programma

 • Op dag één zullen we het klooster verkennen, teksten en psalmen lezen en samen stil leren zijn.
 • Daarna begint een periode van 42 uur waarin niet gesproken wordt en eenieder de tijd tussen de gebeden en de maaltijden naar eigen inzicht invult.
 • De maaltijden worden verzorgd door een gastvrouw/-heer en ook die zijn in stilte.
  Iedere deelnemer heeft op de ochtend van de derde of vierde dag een kort gesprek met de begeleider.
 • Op de middag van de derde dag wisselen we onze ervaringen uit.

De stilteretraite is van maandag 27 maart (11.00 uur) tot en met woensdag 29 maart (16.00 uur) en wordt begeleid door Bram Jansen. NB: u kunt ook kiezen voor een dag extra verblijf t/m donderdag 30 maart (16.00 uur). 

Bram Jansen heeft als gids van wandelgroepen vele – merendeels contemplatieve – kloosters in binnen- en buitenland van binnen leren kennen. Daar heeft hij de krachtige en heilzame werking van de stilte in een gebedsgemeenschap ervaren. Hij is door Jezuïeten gevormd als geestelijk begeleider en is als oblaat verbonden aan de Benedictijner Sint Adelbertabdij in Egmond-Binnen. Sinds 10 jaar begeleidt hij regelmatig meerdaagse stilte retraites in de Adelbertabdij (en een enkele keer op een andere plek).

Aanmelden voor deze Stilteretraite

Dit evenement wordt op meerdere data georganiseerd. Aanmelden voor andere data kan door op de datum te klikken.

Praktisch
 • Datum en tijd: 27 maart 2023 14:00 uur - 29 maart 2023 16:00
 • Entreeprijs: Driedaagse retraite: € 295,00. Vierdaagse retraite: € 375,00.
 • Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
 • Inbegrepen: Alle maaltijden, bijbehorende consumpties en verblijf in een 1-persoonskamer in het gastenverblijf van Nieuw Sion.
 • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2