Dromen-retraite

Dromen doen we allemaal en elke nacht, alleen herinner je je meestal niet je dromen. En dromen die je je nog wel herinnert zijn meestal nachtmerries: niet bepaald dromen die je zou willen onthouden. Dromen kloppen vanuit je onbewuste bij je aan: ze kunnen dienen als een persoonlijke adviseur of je richten op een Stem die je leidt op je reis door het leven.  

Bezoekersreacties

 • Het droomweekend brengt verdieping en door een droom kom je tot een eerlijk gesprek, met jezelf en met de anderen in de groep. De droom symboliseert zoveel, waardoor je dichter bij je zelf, je ziel komt. Door de begeleiding van Maarten haal je er ook iets heel wezenlijks en waardevols uit.
 • Van mijn eigen dromen kan ik veel leren, maar ook de dromen van anderen in de groep bleken een hulp voor mijzelf te zijn.
 • Door de begeleiding van Maarten kom je in een sfeer dat je er helemaal mag zijn zoals je bent met alles wat en wie je bent, samen met anderen. En we kregen er werelden bij met kennis over jezelf, de mens en andere mensen.

Programma

 • We werken onder andere met het boek “De nachtelijke reis” van Bas Klinkhamer.
  Dromen kunnen zich op verschillende lagen in je bewustzijn aandienen: oppervlakkig als verwerkingsdromen, op het niveau van de persoonlijkheid (bijvoorbeeld wat je moeilijk onder ogen ziet van je zelf), van de weg die je door dit leven gaat tot de laag van het mysterie.
 • Door meerdere dagen met dromen te werken komen we – op een diepe laag in onszelf – in verbinding met een groter geheel. Voor de een betekent het een verdieping van de eigen spiritualiteit. Een ander zal het ervaren als een (hernieuwd) besef van een sprekende God. 
 • We zullen uitgebreid met de inzichten van Jung werken: symbolen, archetypen en het collectief onbewuste. We maken kennis met de verschillende ideeën over de functie van dromen en je leert hoe je in een groep kunt werken met dromen.
 • Het programma biedt veel mogelijkheden om eigen dromen in te brengen. We zullen ook dromen gaan tekenen en met een droom als vraag het labyrint in lopen.
 • Daarnaast is er naar eigen keus ook ruimte om mee te bewegen op het ritme van het klooster en deel te nemen aan de dagelijkse getijdengebeden in de Kloosterkerk.

Voor wie?
Voor zowel ervaren als beginnende dromers, wat je achtergrond ook is: iedereen is welkom! 

Wat levert het op?
– je krijgt handvaten om je eigen dromen te onderzoeken,
– je ervaart hoe je samen in een groep dromen kunt onderzoeken,
– je wordt op een diepere laag geraakt in jezelf door de betekenis van dromen.

Datum en tijd: van vrijdag 14 april (19.00 uur) tot zondag 16 april (16.00 uur).

Retraitebegeleider

Maarten van Rootselaar werkt als coach in Deventer en is opgeleid binnen het ITIP. Zie zijn website: www.maartencoaching.nl

Kosten: € 325,00. Inbegrepen: overnachting in het gastenverblijf van Nieuw Sion, alle maaltijden en consumpties.

Aanmelden voor de Droommeerdaagse

Praktisch
 • Datum en tijd: 14 april 2023 19:00 uur - 16 april 2023 16:00
 • Entreeprijs: € 325,00
 • Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
 • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2