Festival of Nine Lessons and Carols (19.30 uur)

Het Festival of Nine Lessons and Carols is een kerstviering die traditioneel op Kerstavond plaatsvindt; de lessons en de carols vertellen samen het kerstverhaal.

Een Festival van negen lezingen (lessons) en Carols is misschien wel de meest populaire kerstviering aan het worden in onze Nederlandse kerken. Deze vorm van viering werd voor het eerst bedacht en uitgevoerd in 1880 door Edward Benson.

Zondag 18 december wordt in Nieuw Sion opnieuw het Festival of Nine Lessons and Carols gevierd. Een kerstervaring om niet te missen! Het Festival of Nine Lessons and Carols bestaat uit een combinatie van lessons (lezingen) en carols (liederen, voor koor- en samenzang) die samen het kerstverhaal vertellen. Het New Sion Choir staat onder leiding van dirigent Jan van Dijk, de begeleiding wordt verzorgd door organist Adriaan Koops. Werken van onder anderen Mac Millan, Rütti, Vaughan-Williams en Stainer staan op het programma.

Toegang tot de vieringen is vrij; na afloop wordt via een deurcollecte een bijdrage gevraagd in de dekking van de kosten.

De muziek en samenzang zijn afwisselend van stijl, de lezingen zijn in het Nederlands. Toegang is vrij, maar aan het einde van de viering is er een deurcollecte. Let op: gezien de verwachte grote belangstelling die de bezoekerscapaciteit van de kerk kan overtreffen wordt vooraf aanmelden via deze website aangeraden. Door aan te melden bent u verzekerd van een plaats.

Aanmelden

NB: deze viering wordt ook uitgevoerd tussen 16:00 en 17:00.

Praktisch
  • Datum en tijd: 18 december 2022 19:30 uur - 20:30
  • Entreeprijs:
  • Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2