Lees verder

Getijdengebed op woensdag en vrijdag

Zoek je een moment van overweging om even los te komen van de hectiek van alledag dan ben je van harte welkom bij onze getijdengebeden in de Kloosterkerk op woensdag en vrijdag. Wij willen met de getijdengebeden het gebed van de monniken die abdij Sion stichtten voortzetten.

Traditioneel beschouwende kloosters kennen zeven gebedengetijden per dag, Nieuw Sion kent momenteel drie getijdengebeden per week. Het hart van de gebeden op geregelde uren vormen de honderdvijftig psalmen uit de Bijbel, die verspreid over de week worden gebeden.

Onze openbare getijdengebeden zijn op woensdag en op vrijdag om 12.00 uur. In het afgelopen jaar zijn de jongeren van het jongerenklooster begonnen met het viermaal daags bidden van de getijdengebeden. Sinds enkele maanden hebben mensen uit onze woon- en werkgemeenschap zich daarbij aangesloten. Het is de bedoeling dat alle getijdengebeden per 1 maart 2020 vrij toegankelijk worden voor iedereen die ze wil bijwonen.

Wij nodigen u van harte uit om eens deel te nemen aan een van de openbare getijdengebeden op de middag om voor uzelf de stilte en de rust te vinden om de dag verder tegemoet te treden.

 

Locatie: Nieuw Sion
Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen

Je kunt voor dit evenement niet online reserveren.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2