Getijdengebeden (dagelijks) en stille meditaties

Zoek je een moment van overweging om even los te komen van de hectiek van alledag? Je bent van harte welkom bij onze getijdengebeden in de Kloosterkerk! Wij willen met de dagelijkse getijdengebeden het gebed van de monniken die Abdij Sion stichtten voortzetten.

Traditioneel beschouwende kloosters kennen zeven getijdengebeden per dag. Nieuw Sion kent momenteel vier gebedsmomenten per dag, waarvan er drie vrij toegankelijk zijn. Het hart van de gebeden op geregelde uren vormen de honderdvijftig psalmen uit de Bijbel, die verspreid over de week worden gebeden. De meeste gebeden zijn onder leiding van een liturg uit onze getijdengemeenschap. De gebedsmomenten om 12.00 uur op zondag, maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag zijn stille meditaties, zonder liturg. Er ligt een korte aanzet op papier als hulpmiddel bij het stiltemoment.

Openstelling getijdengebeden en stille meditaties

  • Ochtendgebed: iedere ochtend om 8.00 uur.
  • Middaggebed: iedere middag om 12.00 uur
    • NB: alleen op woensdag en vrijdag onder leiding van liturg, op de overige dagen in de vorm van stille meditatie.
  • Avondgebed: iedere dag om 18.00 uur.

Wij nodigen je van harte uit om eens deel te nemen aan een van deze momenten om voor jezelf de stilte en de overweging te vinden om de dag verder tegemoet te treden. Eenieder is welkom!

Praktisch
  • Datum en tijd: 1 januari 2023 00:00 uur - 31 december 2023 23:59
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2