Individuele retraite

Wil je er een paar dagen tussen uit voor bezinning, of om tot jezelf te komen? Of om tijd te geven aan meditatie en gebed? Dan ben je van harte welkom bij de volledig verzorgde, individuele retraite van Klooster Nieuw Sion.

Als gast van Klooster Nieuw Sion kies je tijdens een individuele retraite voor het grootste deel zelf hoe je daginvulling eruit ziet:

 • studeren, schrijven, lezen, mediteren
 • mooie wandelingen maken in de buurt, er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar
 • in gesprek gaan met de retraitebegeleider van Nieuw Sion over dat wat je bezig houdt; er is hiervoor een intekenlijst aanwezig
 • deelnemen aan de getijdengebeden van Nieuw Sion; deze vinden 4x per dag plaats in de kloosterkerk
 • naar behoefte gebruik maken van bezinningsvormen die de retraitebegeleider beschikbaar heeft: een schrijfoefening, een geleide meditatie, een Emmauswandeling

Dit alles doe je in de veilige structuur die het klooster je biedt: de maaltijden, de getijdengebeden en de mogelijkheid tot gesprek met de retraitebegeleider. Ook is er tijdens de retraite een Lectio Divina-moment voor alle deelnemers, waar individueel gesprek op volgen kan.

Reacties van eerdere individuele retraite-gangers
‘Heel fijne en goede tijd gehad. Zo gastvrij en verwelkomend waren de mensen daar en de rust en stilte waren heerlijk!’
‘Prachtig kloostercomplex met een heel gastvrije gemeenschap. Slaapkamers zijn sober en ruim voldoende praktisch. Bed slaapt lekker! Goed geregeld ontbijt en andere eetmomenten/mogelijkheden. Prachtige omgeving waarin je lekker kunt wandelen’.

Inbegrepen in je reservering
Je krijgt een comfortabele kamer met gedeelde sanitaire ruimte in ons gastenverblijf. Je kunt tijdens je verblijf gratis gebruik maken van Wifi. Op de begane grond bevinden zich een woonkamer en keuken, waar ’s ochtends het ontbijt geserveerd wordt. De andere maaltijden zijn naar keuze gezamenlijk te gebruiken in de koffieschenkerij of in de rust van het gastenverblijf. NB: het is ook mogelijk, tegen een lager tarief, een medium kamer te reserveren.

Aanmelden

Praktisch
 • Datum en tijd: 22 mei 2023 14:00 uur - 24 mei 2023 13:30
 • Entreeprijs: vanaf €205
 • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
 • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
 • Inbegrepen in de prijs: verblijf op een eigen gastenkamer, onbeperkt koffie / thee, 2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner.
 • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2