Klimaatkloosterdag

Bidden – Bezinnen – Bezielen

Veel christenen maken zich zorgen om de schepping. We worden geconfronteerd met een klimaatcrisis die grote gevolgen heeft voor het leven op aarde. Het is dan moeilijk om de moed niet te verliezen en hoop te blijven houden. Daarom organiseren Christian Climate Action, de Laudato Si’ Alliantie Nederland en Klooster Nieuw Sion samen een Klimaatkloosterdag, op zaterdag 29 april a.s. op Nieuw Sion. Een dag om samen op zoek te gaan naar hoop vanuit de christelijke traditie. 

Het klooster nodigt je uit om je te verwonderen over de schepping, om je in gebed tot God te keren, om te luisteren naar wat er in jezelf en de ander omgaat en naar wat God te zeggen heeft. Er zijn die dag verschillende mogelijkheden om je zorgen te delen en om nieuwe hoop en inspiratie op te doen. Laat je daarbij inspireren en bemoedigen vanuit verschillende invalshoeken. Aloude bijbelwoorden, de pauselijke encycliek Laudato Si’, de ecofeministische verkenning van Sally McFague, de rol van liturgie in de acties van Christian Climate Action en de natuur vormen een veelkleurige inspiratiebron voor deze dag. 

De Klimaatkloosterdag: een hoopvolle dag van gebed, gesprek, meditatie, ontmoeting, bezieling en bezinning.

Programma
Het programma bestaat in ieder geval uit de hieronder genoemde onderdelen. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.

  • Meditatief Gesprek – met Gerard Moorman, lid van het Jeannette Noëlhuis, mede-oprichter en bestuurslid van de Laudato Si’ Alliantie Nederland
  • Groene reflecties met Nikki Apeldoorn. Zij studeerde ecofeministische theologie in Guatemala, woont nu in Nederland, in het Jeannette Noëlhuis.
  • Wanhoop en hoop – met Mieke van Opheusden, studeerde ecologie en is bewoner van de Dorothy gemeenschap.
  • Uit innerlijke bron (Lectio Divina) – met Dick Dekker, lid van de woon- en getijdengemeenschap van Nieuw Sion
  • Verwonderwandeling met Arie Bakker, lid van de getijdengemeenschap van Nieuw Sion
  • Gebed
  • Tijd om te wandelen, schilderen, ontmoeten, stil worden
  • Liturgisch actievoeren, met Frits ter Kuile. Hij bidt, werkt en ademt met mede-activisten van Christian Climate Action en geïllegaliseerde medelanders in het Jeannette Noëlhuis.

De dag wordt georganiseerd door Nieuw Sion, Christian Climate Action, en Laudato Si’ Alliantie. Let op: als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met retraites@nieuwsion.nl.

Aanmelden voor de Klimaatkloosterdag
Praktisch
 • Datum en tijd: 29 april 2023 09:30 uur - 17:30
 • Entreeprijs:
 • Kosten retraite declareren bij Pro Life: Ben je verzekerd bij zorgverzekeraar Pro Life, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
 • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
 • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2