Lees verder

Kloosterdiner Speciaal

Van harte welkom! Klooster Nieuw Sion nodigt u uit om elke laatste vrijdagavond van de maand te komen genieten van een speciaal kloosterdiner. Onze koffieschenkerij wordt die avond even omgetoverd in restaurantsfeer. Nadat u heeft kunnen genieten van een uitgebalanceerd, vegetarisch  ‘kloostermaal’, met lokale, biologische producten, schotelen we u een interessant inhoudelijk programma voor. Muziek, lezing of andersoortige presentatie als extra gang van een even heerlijke als verlichtende avond.

Het diner start om 18.30 uur, direct na het getijdengebed van 18.00 uur. U bent van harte uitgenodigd om bij dat gebedsmoment aanwezig te zijn.

Op vrijdag 27 mei verzorgt het Vocaal Ensemble Twente het inhoudelijke programma (aanvang 20.30 uur).

In de op middeleeuwse muziek gebaseerde Totentanz van Hugo Distler (1908-1942) verplaatsen publiek en uitvoerders zich als in een reidans. Een danseres en een fluitiste voeren de dans aan.
In een veertiental taferelen zien we hoe de dood aanklopt bij edelman, bedelman, dokter, pastoor. De gesprekken en de gezongen spreuken laten zien dat iedereen op zijn tijd dient aan te sluiten in de rij.

14e spreuk
De ziel, geboren voor de eeuwigheid
Vindt geen ware rust in dingen van deze tijd Daarom is het zo wonderlijk dat je de wereld bemint En in het vergankelijke je ziel en zaligheid vindt.
‘Vocaal Ensemble Twente’ een uit Enschede afkomstig professioneel ensemble bestaat uit vijf zingende dirigenten: Frank Deiman, Diet Gerritsen,Tom Grondman, John Hondorp, Anneke van Wassenhove.

Dans: Kirsten Hondorp,
Fluit: Hannah Wit

Kosten
De kosten van de maaltijd zijn € 34,50 (excl. dranken)
De kosten van het programma zijn € 12,50.
Combinatieprijs maaltijd + programma:  € 47,-.

U kunt op de avond zelf afrekenen in onze schenkerij.

Reserveren kan via onderstaand formulier waarop u eventueel ook dieetwensen kunt aangeven.
  Wanneer: 27 mei 2022 18:30 - 21:30
  Waar: Nieuw Sion
  Vulikerweg 6
  7431 PJ Diepenveen

  Nieuwsbrief Nieuw Sion

  Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

  Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2