Lees verder

Kloosterdiner Speciaal

Van harte welkom! Klooster Nieuw Sion nodigt u uit om elke laatste vrijdagavond van de maand te komen genieten van een speciaal kloosterdiner. Onze koffieschenkerij wordt die avond even omgetoverd in restaurantsfeer. Nadat u heeft kunnen genieten van een uitgebalanceerd, vegetarisch  ‘kloostermaal’, met lokale, biologische producten, schotelen we u een interessant inhoudelijk programma voor. Muziek, lezing of andersoortige presentatie als extra gang van een even heerlijke als verlichtende avond. U kunt diner en programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.

Het diner start om 18.30 uur, direct na het getijdengebed van 18.00 uur. U bent van harte uitgenodigd om bij dat gebedsmoment aanwezig te zijn. Na het diner kunt u vanaf 20.30 uur genieten van een concert van Lechayim Tsvey.

Lechayim Tsvey
Lechayim Tsvey uit Deventer o.l.v. Quinta Holthuis bestaande uit 8 vrouwen en 4 mannen met muzikale ondersteuning van een bas en een accordeon.
Het repertoire bevat voornamelijk Jiddisje liederen. In deze muziek voel en hoor je de gein en de weemoed die zo eigen is aan de Joods Europese cultuur. Jiddisch is ontstaan rond de elfde eeuw, toen Joodse vluchtelingen zich vestigden in het Rijnland. Het is ontstaan als variant van het Hoogduits, vermengd met Hebreeuwse woorden. In Nederland is tot de achttiende eeuw ook Jiddisch gesproken. Onze taal zit ook nu nog vol met Jiddische woorden. Bijvoorbeeld: achenebbisj = armoedig, rommelig, gabber = vriend, maat (chaveer), gein = pret, plezier (chen) en gozer = kerel (chozer )
De Jiddisje muziek is veelal ontstaan in Oost-Europa en de V.S. en gaat over alledaagse onderwerpen als de liefde, het verdriet en de strijd om het bestaan. Soms zijn het wiegenliedjes of liedjes zonder woorden (Nigun), waarbij de klanken voor zich spreken.

Kosten
De kosten van de maaltijd zijn € 34,50 (excl. dranken)
De kosten van het concert zijn € 12,50.
Combinatieprijs maaltijd + programma:  € 47,-.

U kunt op de avond zelf afrekenen in onze schenkerij.

Reserveren kan via onderstaand formulier, waarop u eventueel ook dieetwensen kunt aangeven.
  Wanneer: 28 oktober 2022 18:30 - 21:30
  Waar: Nieuw Sion
  Vulikerweg 6
  7431 PJ Diepenveen

  Nieuwsbrief Nieuw Sion

  Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

  Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2