Kloosterdiner Speciaal

Van harte welkom! Klooster Nieuw Sion nodigt u uit om elke laatste vrijdagavond van de maand te komen genieten van een speciaal kloosterdiner. Onze koffieschenkerij wordt die avond even omgetoverd in restaurantsfeer. Nadat u heeft kunnen genieten van een uitgebalanceerd, vegetarisch  ‘kloostermaal’, met lokale, biologische producten, schotelen we u een interessant inhoudelijk programma voor. Muziek, lezing of andersoortige presentatie als extra gang van een even heerlijke als verlichtende avond. U kunt diner en programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.

Het diner start om 18.30 uur, direct na het getijdengebed van 18.00 uur. U bent van harte uitgenodigd om bij dat gebedsmoment aanwezig te zijn. Na het diner kunt u vanaf 20.30 uur genieten van een concert van “Ex Libris”.

“Ex Libris”
Op vrijdagavond 25 november 2022 treedt het “Ex Libris” kwartet op. Dit kwartet bestaat uit (oud)collega’s die werkzaam zijn of waren bij de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Het is een selectie uit een voormalig groter koor. De samenstelling is: sopraan, alt, tenor en bas. De stukken die zij zingen zijn alle vierstemmig. De koorleden hebben onafhankelijk van het kwartet ruime koorervaring.

Het kwartet heeft diverse malen opgetreden bij kerstborrels of bij afscheidsbijeenkomsten. Binnen en buiten het werk. Het repertoire bestaat vooral uit profane en sacrale liederen uit de Renaissance: madrigalen en geestelijke liederen. Maar ook moderner repertoire wordt niet geschuwd!

Het thema van het optreden in het klooster is: AFSCHEID EN VERLANGEN. De afwisseling van de stukken die langskomen(onder andere Thomas Tallis, John Dowland, Johannes Brahms) zal zeker bijdragen tot een gevarieerd optreden.

Kosten
De kosten van de maaltijd zijn € 35,75 (excl. dranken)
De kosten van het concert zijn € 8,50.
Combinatieprijs maaltijd + programma:  € 44,25

U kunt op de avond zelf afrekenen in onze schenkerij.

Reserveren kan via onderstaand formulier, waarop u eventueel ook dieetwensen kunt aangeven.

Praktisch
  • Datum en tijd: 25 november 2022 18:30 uur - 21:30
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2