Kloosterdiner Speciaal

Let op: het diner zelf van a.s. vrijdag is uitverkocht, u kunt hieronder nog wel reserveren voor het programma met broeder Paulus vanaf 20.30 uur. 

Van harte welkom! De schenkerij van Nieuw Sion nodigt u uit om elke laatste vrijdagavond van de maand te komen genieten van een speciaal kloosterdiner, waarin ingrediënten uit onze moestuin de hoofdrol spelen. Geniet van een bijzondere kloosteravond, waarop u aan lange tafels* kunt genieten van een heerlijk vegetarisch ‘kloostermaal’ en een boeiende ‘slotgang’. Muziek, lezing of andersoortige presentatie als afsluiting van een ontspannen en inspirerende avond. U kunt het diner en het programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.

*Er is ook ruimte om plaats te nemen aan een eigen tafel voor u en/of uw gezelschap.

Inhoudelijk programma met broeder Paulus
Vrijdag 27 januari is er weer een bijzonder Kloosterdiner Speciaal op Nieuw Sion! Voor deze avond hebben we broeder Paulus uitgenodigd voor een boeiend inhoudelijk programma als afsluiting van het heerlijke diner. Broeder Paulus heeft als monnik lang op Abdij Sion gewoond, woont nu in Klooster Schiermonnikoog, en vertelt u meer over de geschiedenis van Sion, het monnikenleven en het beleven hiervan. Ook is er ruimte voor u als gast om vragen aan broeder Paulus te stellen.

Het diner start om 18.30 uur, direct na het getijdengebed van 18.00 uur. U bent van harte uitgenodigd om bij dat gebedsmoment aanwezig te zijn. Na het diner kunt u vanaf 20.30 uur deelnemen aan het programma met broeder Paulus, tot ca. 21.20 uur. Indien gewenst kunt u daarna nog deelnemen aan het nachtgebed van 21.30 uur.

Wat zeggen eerdere deelnemers aan de Kloosterdiners Speciaal?“Ik heb genoten van de zorg en aandacht waarmee alles werd vormgegeven” (Henk)

“Wat een bijzondere sfeer, die ken ik van geen enkel ‘gewoon’ restaurant” (Marjolein)

“Het eten was top, boven verwachting, had ik stiekem niet verwacht!” (Hester)

Menu van onze chef-kok Tessa op 27 januari:

Voorgerecht:

Japanse dashi met verschillende soorten gyoza’s (o.a. met rode kool).

Hoofdgerecht:
Veggie Wellington van paddenstoelen/ pompoen/ tamme kastanjes en boerenkool. Met jus, cranberrysaus, rode kool en aardappels uit de oven.

Nagerecht:
Aardbeien-tiramisu

Kosten
De kosten van de maaltijd zijn € 35,75 (excl. dranken)
De kosten van het programma zijn € 8,50.
Combi-prijs (met korting) € 43,-.

Mochten de kosten voor u vanwege uw inkomenssituatie een te hoge drempel vormen, dan is een kortingstarief mogelijk. Voel u vrij om hierover contact op te nemen met ons via activiteiten@nieuwsion.nl.

Reserveren kan via onderstaand formulier, waarop u eventueel ook dieetwensen kunt aangeven.

Praktisch
  • Datum en tijd: 27 januari 2023 18:30 uur - 22:15
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2