Kloosterfestival Zomer 2023 – ‘Licht Leven’

24 t/m 27 augustus 2023

Licht Leven
Ook zo’n zin om aan het einde van de zomer nog even extra de tijd nemen om stil te staan voordat het seizoen weer begint? Waar kan dat beter dan op het Kloosterfestival van Nieuw Sion met het thema ‘Licht Leven’?!

Jezus daagt je uit om je niet druk te maken over je kleding, eten of huis. Hij nodigt je uit om oordeelvrij te leven en de liefde op nummer één te zetten. Speelsheid en het vertrouwen van kinderen geeft hij als voorbeeld. Dat klinkt misschien naïef en wereldvreemd maar wat als we zijn uitnodiging met elkaar gaan oefenen?

Je bent niet de eerste die op zoek is naar een eenvoudiger leven met meer ruimte voor wat er écht toe doet. Al eeuwen gaan kloosterlingen ons daar in voor.

Wat mag je verwachten op het Kloosterfestival? Het Kloosterfestival staat voor gezelligheid, ontmoeting, live muziek, kunst, stilte, goede koffie, vers eten uit de eigen moestuin, inspirerende workshops en meedoen met het kloosterritme. Uniek is dat je in gesprek kunt gaan met kloosterlingen uit verschillende kloosters uit het land.

Ben jij tussen de 19 en 39 jaar? Kom dan je hoofd legen, je hart vullen, ballast afwerpen, lichtvoetiger worden en leren van de kloosterlingen hoe het is om in eenvoud te leven. Het Kloosterfestival geeft je graag bagage mee om een stukje lichter te leven, zodat je in het nieuwe seizoen licht houdt in je goed gevulde dag.

Koop hier je weekend- of dagkaart

Kloosterfestival
Kom deze zomer kamperen op het terrein van Klooster Nieuw Sion en sta samen met anderen stil bij wat écht belangrijk voor je is in je leven!
Ervaar het eeuwenoude kloosterritme. Vier festivaldagen lang leef je op het ritme van de getijdengebeden, rond de kloosterkerk van Klooster Nieuw Sion in Diepenveen.

Gezellig met andere jonge mensen bivakkeren in de boomgaard. Een goed gesprek met de religieuzen (broeders en zusters) die er zijn om naar je te luisteren en aanwezig zijn bij de vieringen in de kerk. Maar ook een biertje drinken in de gezellige Kloosterkroeg of te genieten van een singer-songwriter.

Tussen de gebeden door vind je inspiratie bij workshops of lezingen. En daarna ontmoeten we elkaar onder de grote kap voor een eenvoudige maaltijd met ingrediënten uit de moestuin. Elke middag werken we, naar het eeuwenoude monnikenmotto: Ora et Labora, Bid en Werk. Een kloostergemeenschap vorm je samen, het Kloosterfestival bouwen we ook samen. Je kiest zelf wat je doet. Je kunt werken in de tuinen, het sanitair een poetsbeurt geven, de maaltijd bereiden of meezingen in het koor dat de getijden zal begeleiden.

Programma
Voor het kloosterfestival hebben we een gevarieerd en inspirerend programma samengesteld. De getijdengebeden in de kloosterkerk zijn elke dag om 8.00, 12.00, 18.00 en 21.30 uur. En tussen 13.30 en 15.30 kies je hoe je Ora et Labora invult. Daaromheen vind je rust, ontmoeting en inspiratie in workshops, lezingen, goede gesprekken en muziek. Het complete programma vind je hier.

Je bent welkom op donderdag 24 augustus 2023 vanaf 15.00 uur. Om 17.00 start een rondleiding in en rondom het klooster.
We sluiten zondag 27 augustus 2023 af om 15.00 uur.

Voor wie
Het Kloosterfestival richt zich op mensen van 19 en 39 jaar en wordt georganiseerd op en door Klooster Nieuw Sion.

Kosten
All-in kaart € 185 | All-in kaart student € 145 | Dagkaart vrijdag of zaterdag € 65 | Slaapplek slaapzaal € 21
Bij een All-in kaart zijn inbegrepen:

  • Kamperen met tentje (zonder stroom)
  • Toegang tot alle programma’s van het festival
  • Alle maaltijden van donderdagavond t/m zondagmiddag (lunch)

Bij een dagkaart zijn maaltijden van die dag inbegrepen.

Aanmelden
Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Bestel hier je weekend- of dagkaart

Praktische informatie
Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op via info@nieuwsion.nl

Praktisch
  • Datum en tijd: 24 augustus 2023 15:00 uur - 27 augustus 2023 15:00
  • Entreeprijs: All-in kaart € 185 | All-in kaart student € 145 | Dagkaart vrijdag of zaterdag € 65 | Slaapplek slaapzaal € 21
  • Kosten retraite declareren bij Pro Life: Ben je verzekerd bij zorgverzekeraar Pro Life, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2