Kloostermaal Speciaal – editie april

Voeding voor lichaam en geest

Van harte welkom! De schenkerij van Nieuw Sion nodigt u uit om elke laatste vrijdagavond van de maand te komen genieten van een speciaal kloosterdiner, waarin ingrediënten uit onze moestuin de hoofdrol spelen. Geniet van een bijzondere kloosteravond, waarop u aan lange tafels* kunt genieten van een heerlijk vegetarisch ‘kloostermaal’ en een boeiende ‘slotgang’. Muziek, lezing of andersoortige presentatie als afsluiting van een ontspannen en inspirerende avond. U kunt het diner en het programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.

*Er is ook ruimte om plaats te nemen aan een eigen tafel voor u en/of uw gezelschap. 

Feestelijk Barok
In de weken na Pasen blijft de feeststemming nog even hangen. De zondagen na Pasen kregen mooie namen. ‘Jubilate’ bijvoorbeeld: jubelt. Of ‘Cantate’: zingt! In Nieuw Sion houden we de stemming er daarom nog even in.

We doen dat met een aantal prachtige barokke aria’s voor sopraan en solo-viool. Bijvoorbeeld met ‘Singet dem Herrn ein neues Lied’ van Dietrich Buxtehude (1637-1707), de componist die door de jonge Bach zó bewonderd werd, dat hij er een voetreis van 400 kilometer voorover had, vervolgens veel te lang wegbleef en zichzelf op die manier in de nesten werkte. En natuurlijk klinkt er ook werk van de grote Bach zelf.

Vanavond treedt een echt familie-ensemble op. Hester Steensma-Westra is de sopraan, haar echtgenoot Jaap Jan de organist en schoonzus Annelies Steensma de violist. Hester is tevens dirigent van meerdere kamerkoren in de Randstad en van het Kathedrale Koor Utrecht. Dit laatste bestaat uit maar liefst 90 zangers, waarvan er zo’n 70 (!) beneden de twintig jaar zijn.

Het zal geen verrassing zijn dat Hester, vanwege haar bijzondere werkplek, veel expertise heeft met gregoriaans. We zullen haar daarom vragen om het barokprogramma nog te versieren met een gregoriaans gezang. Zo klinken in de kloostergangen van Nieuw Sion nog éénmaal de klanken die er van oudsher klonken.
Van harte welkom voor deze speciale afsluitende gang van het Kloostermaal Speciaal.

Programma vrijdag 28 april
Op 28 april starten we het Kloostermaal om 18.30 uur, direct na het getijdengebed van 18.00 uur.
U bent van harte uitgenodigd om bij dat gebedsmoment aanwezig te zijn. Na het diner kunt u vanaf 20.30 uur genieten van concert verzorgd door bovenstaande uitvoerenden. Het concert eindigt voor het nachtgebed van 21.30 uur. U kunt het diner en het programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.

Menu
Voorgerecht: Torentje van asperges van de winter en zomer, met roggebrood en ei.
Hoofdgerecht: Sous vide gegaarde asperges met doperwtencrème/ lamsoor/ olijfkruim en zeekraal en geglaceerde aardappels.
Nagerecht: Rabarbertaart met aardbeien ijs en rood fruit.

  

Wat zeggen eerdere deelnemers aan Kloostermaal Speciaal?
“Ik heb genoten van de zorg en aandacht waarmee alles werd vormgegeven” (Henk)
“Wat een bijzondere sfeer, die ken ik van geen enkel ‘gewoon’ restaurant” (Marjolein)
“Het eten was top, boven verwachting, had ik stiekem niet verwacht!” (Hester)

Kosten

De kosten van het diner zijn € 34,50 (per persoon, excl. drankjes)
De kosten van het concert van Feestelijk barok zijn € 12,50.
Combi-prijs (met korting) € 45,-.

U kunt hieronder reserveren, en op de avond zelf in onze koffieschenkerij afrekenen. NB: mochten de kosten voor u vanwege uw inkomenssituatie een te hoge drempel vormen, dan is een kortingstarief mogelijk. Voel u vrij om hierover contact op te nemen met ons via activiteiten@nieuwsion.nl.
  Praktisch
  • Datum en tijd: 28 april 2023 18:30 uur - 21:15
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

  Nieuwsbrief Nieuw Sion

  Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

  Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2