Kloostermaal Speciaal – editie augustus – UITVERKOCHT

Deze editie van het Kloostermaal is uitverkocht. Welkom bij het Kloostermaal in september!

Voeding voor lichaam en geest

Van harte welkom! De schenkerij van Nieuw Sion nodigt u uit om elke laatste vrijdagavond van de maand te komen genieten van een speciaal kloosterdiner, waarin ingrediënten uit onze moestuin de hoofdrol spelen. Geniet van een bijzondere kloosteravond, waarop u aan lange tafels* kunt genieten van een heerlijk vegetarisch ‘kloostermaal’ en een boeiende ‘slotgang’. Muziek, lezing of andersoortige presentatie als afsluiting van een ontspannen en inspirerende avond. U kunt het diner en het programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.
*Er is ook ruimte om plaats te nemen aan een eigen tafel voor u en/of uw gezelschap.

 

Harpiste Beate Loonstra
Harpiste Beate Loonstra speelt een prachtig programma op harp over doen en laten, storm, stilte en je eigen plek daarin.

De Linie tussen Storm en Stilte
Tijdens de corona-lockdown werd Beate Loonstra gevraagd een stuk te schrijven ter gelegenheid van de 75e 4 mei-herdenking. Dit werd uitgevoerd bovenop Fort Lunet 1. In die periode wandelde de Utrechtse harpiste ook veel langs de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ze raakte gefascineerd door deze historische locaties; van oorsprong verdedigingswerken die de grens bewaakten tussen stad en land, tegenwoordig toevluchtsoorden waar mensenkracht en natuurpracht om voorrang strijden. Geïnspireerd op haar ervaringen schreef zij de voorstelling De Linie tussen Storm en Stilte met nieuwe composities voor harp solo. Ze tourde met het programma langs dit UNESCO Werelderfgoed en speelde de stukken met titels als De wachter en Van wie is de stilte? in en op forten, bunkers en kazematten.

Gaandeweg kwam ze tot een filosofische ontdekking…
Aangevuld met enkele stukken van andere componisten klinkt als vierde gang van het Kloostermaal Speciaal een programma over doen en laten, storm, stilte en je eigen plek daarin.

Bio Beate Loonstra
Beate Loonstra (1992) is een avontuurlijke harpiste: van klassiek tot cross-over, van impressionisme tot improvisatie, solo en samen. Ze behaalde haar master summa cum laude aan het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg en studeerde aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen. Beate wordt geroemd om haar vertelkracht en is regelmatig te horen in de media waaronder Podium Witteman en NPO Radio4, als solist en in samenspel met o.a. eigen composities en met gezelschappen als het Metropole Orkest en Cappella Amsterdam. Beate is een muzikale duizendpoot; ze heeft concertervaring als uitvoerend musicus in binnen- en buitenland, won diverse prijzen (Nederlands Harpconcours, Prinses Christina Concours, Rosa Spier Harpconcours) en heeft een achtergrond in improviseren, componeren en doceren.

Beate is oprichter van Music in the Making waarmee ze inmiddels meerdere zomeredities van muziekimprovisatiefestival Een Harp onder de Riem in Amsterdam heeft gerealiseerd. Op basis van één op één improvisatieconcerten worden nieuwe composities gemaakt die worden uitgezonden in VPRO’s Vrije Geluiden op NPO Radio4. Beate tourde langs forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (UNESCO Werelderfgoed) met haar zelfgeschreven programma De Linie tussen Storm en Stilte. Tevens is Beate gastdocent bij HKU Utrechts Conservatorium en ArtEZ Conservatorium, artistiek leider bij DUMS De Utrechtse Muziekschool en programmadirecteur van het Friese Podium Pakhûs SOLO voor hedendaagse muziek.

Programmatijden vrijdag 25 augustus
Op 25 augustus starten we het Kloostermaal om 18.30 uur. Na het diner begint het programma om 20.30 uur. Het programma eindigt om 21.30 uur. U kunt het diner en het programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.
NB: In verband met het Kloosterfestival zullen er meer gasten bij de getijdengebeden van 18.00 uur en 21.30 uur aanwezig zijn.

Wat zeggen eerdere deelnemers aan Kloostermaal Speciaal?
“Ik heb genoten van de zorg en aandacht waarmee alles werd vormgegeven” (Henk)
“Wat een bijzondere sfeer, die ken ik van geen enkel ‘gewoon’ restaurant” (Marjolein)
“Het eten was top, boven verwachting, had ik stiekem niet verwacht!” (Hester)

Kosten

De kosten van het diner zijn € 34,50 (per persoon, excl. drankjes)
De kosten van het programma met Beate Loonstra zijn € 12,50.

Dit Kloostermaal Speciaal is UITVERKOCHT.

Praktisch
  • Datum en tijd: 25 augustus 2023 18:30 uur - 21:15
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij Pro Life: Ben je verzekerd bij zorgverzekeraar Pro Life, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2