Kloostermaal Speciaal – editie februari

Let op: het kloostermaal zelf is uitverkocht, u kunt zich hieronder nog wel aanmelden voor het programma-onderdeel na het kloostermaal.

 

Voeding voor lichaam en geest

Van harte welkom! De schenkerij van Nieuw Sion nodigt u uit om elke laatste vrijdagavond van de maand te komen genieten van een speciaal kloosterdiner, waarin ingrediënten uit onze moestuin de hoofdrol spelen. Geniet van een bijzondere kloosteravond, waarop u aan lange tafels* kunt genieten van een heerlijk vegetarisch ‘kloostermaal’ en een boeiende ‘slotgang’. Muziek, lezing of andersoortige presentatie als afsluiting van een ontspannen en inspirerende avond. U kunt het diner en het programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.

*Er is ook ruimte om plaats te nemen aan een eigen tafel voor u en/of uw gezelschap. 

Muzikaal programma met Magna Musica
Vrijdag 24 februari is er weer een Kloostermaal Speciaal op Nieuw Sion! Op deze avond is ensemble Magna Musica uitgenodigd voor een prachtig muzikaal programma als afsluiting van de avond, direct na de maaltijd. Van harte welkom!
In een bezetting van vijf zangers – een quintet – laat het Concertkoor van Magna Musica deze avond prachtige parels uit de muziekgeschiedenis horen. Er komen verschillende muziekstijlen voorbij van Mendelssohn tot Gjeilo, van Tallis tot De Klerk. Het ensemble zingt niet alleen koorwerken, maar ook in kleinere bezettingen, zoals een terzet, duet of solostuk voor sopraan of bas. 
De zangers die meewerken aan dit project zijn goed op elkaar ingespeeld omdat ze in verschillende ensembles samen zingen. Het Quintet van deze middag wordt vakkundig begeleidt op de toetsen door Joshua Joseph uit Nijverdal. De artistieke leiding is in de handen van Joalien van den Houten.

Programma vrijdag 24 februari
Het diner start om 18.30 uur, direct na het getijdengebed van 18.00 uur. U bent van harte uitgenodigd om bij dat gebedsmoment aanwezig te zijn. Na het diner kunt u vanaf 20.30 uur genieten van het concert van Magna Musica. Het concert eindigt voor het nachtgebed van 21.30 uur. U kunt het diner en het programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.

Menu
Voorgerecht: Voorjaarstuintje op het bord (Doperwten/ citroen/ geitenboter).
Hoofdgerecht: Limabonen pure met een portabellosteak/ polenta frietjes en groentes uit de tuin.
Nagerecht: Pistache amandeltaart met sinaasappel en kardemon en grapefruit campari ijs met amandelkruim.

Wat zeggen eerdere deelnemers aan Kloostermaal Speciaal?
“Ik heb genoten van de zorg en aandacht waarmee alles werd vormgegeven” (Henk)
“Wat een bijzondere sfeer, die ken ik van geen enkel ‘gewoon’ restaurant” (Marjolein)
“Het eten was top, boven verwachting, had ik stiekem niet verwacht!” (Hester)

Kosten
De kosten van het diner zijn € 34,50 (per persoon, excl. drankjes) – NB: het diner is uitverkocht, u kunt zich nog wel aanmelden voor het muzikale programma-onderdeel.
De kosten van het Magna Musica-concert zijn € 12,50.
Combi-prijs (met korting) € 45,00.

U kunt hieronder reserveren, en op de avond zelf in onze koffieschenkerij afrekenen. NB: mochten de kosten voor u vanwege uw inkomenssituatie een te hoge drempel vormen, dan is een kortingstarief mogelijk. Voel u vrij om hierover contact op te nemen met ons via activiteiten@nieuwsion.nl.

  Praktisch
  • Datum en tijd: 24 februari 2023 18:30 uur - 21:15
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

  Nieuwsbrief Nieuw Sion

  Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

  Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2