Kloostermaal Speciaal – editie juli

Voeding voor lichaam en geest

Van harte welkom! De schenkerij van Nieuw Sion nodigt u uit om elke laatste vrijdagavond van de maand te komen genieten van een speciaal kloosterdiner, waarin ingrediënten uit onze moestuin de hoofdrol spelen. Geniet van een bijzondere kloosteravond, waarop u aan lange tafels* kunt genieten van een heerlijk vegetarisch ‘kloostermaal’ en een boeiende ‘slotgang’. Muziek, lezing of andersoortige presentatie als afsluiting van een ontspannen en inspirerende avond. U kunt het diner en het programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.
*Er is ook ruimte om plaats te nemen aan een eigen tafel voor u en/of uw gezelschap.

 

Labyrintlopen o.l.v. John Musterd
Het labyrint heeft altijd een aantrekkingskracht uitgeoefend op mensen. Het was al lang voor de opkomst van de christelijke kerk bekend.  De eerste afbeeldingen van het labyrint zijn zelfs duizenden jaren voor het begin van de christelijke jaartelling gemaakt.
Met het vertalen van allerlei klassieke boekwerken door de monniken, herontdekte de christelijke kerk het labyrint en ging het labyrint een rol spelen in het pelgrimeren.
Ik neem je graag in de geschiedenis van het labyrint en zijn betekenis in verschillende culturen en tijden. Ook laat ik je kennismaken met het lopen van een labyrint als pelgrimage en weg naar je zelf.
Er is gelegenheid zelf het labyrint te lopen in de labyrinttuin van Nieuw Sion.
John Musterd is labyrintcoach en auteur van het boekje vingerlabyrintlopen. Hij gebruikt het labyrint voor training, coaching, zingeving en traumaverwerking. In het klooster nieuw Sion in Diepenveen, heeft hij een labyrint aangelegd wat gebruikt wordt door de bewoners, gasten en tijdens de retraites die daar gegeven worden.
(De foto is vanwege privacy deelnemers vaag gemaakt.)

Programmatijden vrijdag 28 juli
Op 28 juli starten we het Kloostermaal om 18.30 uur, direct na het getijdengebed van 18.00 uur.
U bent van harte uitgenodigd om bij dat gebedsmoment aanwezig te zijn. Na het diner begint het programma om 20.30 uur. Het programma eindigt voor het nachtgebed van 21.30 uur. U kunt het diner en het programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.

Wat zeggen eerdere deelnemers aan Kloostermaal Speciaal?
“Ik heb genoten van de zorg en aandacht waarmee alles werd vormgegeven” (Henk)
“Wat een bijzondere sfeer, die ken ik van geen enkel ‘gewoon’ restaurant” (Marjolein)
“Het eten was top, boven verwachting, had ik stiekem niet verwacht!” (Hester)

Kosten

De kosten van het diner zijn € 34,50 (per persoon, excl. drankjes)
De kosten van het programma met John Musterd zijn € 10,00.

U kunt hieronder reserveren, en op de avond zelf in onze koffieschenkerij afrekenen. NB: mochten de kosten voor u vanwege uw inkomenssituatie een te hoge drempel vormen, dan is een kortingstarief mogelijk. Voel u vrij om hierover contact op te nemen met ons via activiteiten@nieuwsion.nl.
  Praktisch
  • Datum en tijd: 28 juli 2023 18:30 uur - 21:15
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

  Nieuwsbrief Nieuw Sion

  Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

  Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2