Kloostermaal Speciaal – editie mei

Voeding voor lichaam en geest

Van harte welkom! De schenkerij van Nieuw Sion nodigt u uit om elke laatste vrijdagavond van de maand te komen genieten van een speciaal kloosterdiner, waarin ingrediënten uit onze moestuin de hoofdrol spelen. Geniet van een bijzondere kloosteravond, waarop u aan lange tafels* kunt genieten van een heerlijk vegetarisch ‘kloostermaal’ en een boeiende ‘slotgang’. Muziek, lezing of andersoortige presentatie als afsluiting van een ontspannen en inspirerende avond. U kunt het diner en het programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.

*Er is ook ruimte om plaats te nemen aan een eigen tafel voor u en/of uw gezelschap.

Inhoudelijk programma met Peter Dullaert
Welke vormen van meditatie helpen je om verder af te dalen in de stilte?
Klooster Nieuw Sion was en is een stille plek. Een goede plek om nog verder af te dalen in de stilte. Er zijn manieren om je daarbij te helpen, zoals een loopmeditatie, een beeldmeditatie of het Jezusgebed. Peter Dullaert vertelt hoe de monniken en hoe de huidige getijdengemeenschap omgaat met stilte en doet enkele oefeningen om je te leren daar zelf verder in te komen. Van harte uitgenodigd voor deze bijzondere vierde gang van het Kloostermaal Speciaal!

Programmatijden vrijdag 26 mei
Op 26 mei starten we het Kloostermaal om 18.30 uur, direct na het getijdengebed van 18.00 uur.
U bent van harte uitgenodigd om bij dat gebedsmoment aanwezig te zijn. Na het diner begint het programma met Peter Dullaert om 20.30 uur. Het programma eindigt voor het nachtgebed van 21.30 uur. U kunt het diner en het programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.

Menu
Voorgerecht: Aardappelwafel met verschillende smaakjes uit eigen moestuin.
Hoofdgerecht: Sous-vide gegaarde asperges uit Diepenveen (van de Boerkamp) met doperwten-munt crème/ lamsoor/ zeekraal/ halumi en huisgemaakte citroen pasta met olijfkruim.
Nagerecht: Pistacherol met citroen/ aardbeien en witte chocolade en rabarberijs.

Wat zeggen eerdere deelnemers aan Kloostermaal Speciaal?
“Ik heb genoten van de zorg en aandacht waarmee alles werd vormgegeven” (Henk)
“Wat een bijzondere sfeer, die ken ik van geen enkel ‘gewoon’ restaurant” (Marjolein)
“Het eten was top, boven verwachting, had ik stiekem niet verwacht!” (Hester)

Kosten

De kosten van het diner zijn € 34,50 (per persoon, excl. drankjes)
De kosten van het programma met Peter Dullaert zijn € 8,50.
Combi-prijs € 43,00,-.

U kunt hieronder reserveren, en op de avond zelf in onze koffieschenkerij afrekenen. NB: mochten de kosten voor u vanwege uw inkomenssituatie een te hoge drempel vormen, dan is een kortingstarief mogelijk. Voel u vrij om hierover contact op te nemen met ons via activiteiten@nieuwsion.nl.
  Praktisch
  • Datum en tijd: 26 mei 2023 18:30 uur - 21:15
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

  Nieuwsbrief Nieuw Sion

  Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

  Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2