Kloostermaal Speciaal – editie oktober

Voeding voor lichaam en geest

Van harte welkom! De schenkerij van Nieuw Sion nodigt u uit om elke laatste vrijdagavond van de maand te komen genieten van een speciaal kloosterdiner, waarin ingrediënten uit onze moestuin de hoofdrol spelen. Geniet van een bijzondere kloosteravond, waarop u aan lange tafels* kunt genieten van een heerlijk vegetarisch ‘kloostermaal’ en een boeiende ‘slotgang’. Muziek, lezing of andersoortige presentatie als afsluiting van een ontspannen en inspirerende avond. U kunt het diner en het programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.
*Er is ook ruimte om plaats te nemen aan een eigen tafel voor u en/of uw gezelschap.

Presentatie over Abdij Sion door Harry Mulder
Abdij Sion, een plek in de mooie omgeving van De Kranenkamp die ik al op jonge leeftijd heb leren kennen. Vanaf de jaren negentig kwam ik er bijna wekelijks voor de Eucharistieviering, te midden van de paters en broeders. Sommige monniken, die meer open waren leerde je dan ook beter kennen. Op een gegeven moment waren bezoekjes aan deze abdij ook buiten de vieringen om een vast gegeven.
Aangezien fotograferen al vroeg mijn hobby was, werd menig tafereel op de gevoelige plaat vastgelegd.
Ruim twee jaar geleden besloot ik mijn foto’s te delen op Facebook, niet wetende hoeveel reacties dat zou opleveren. Veel mensen bewaren nog dankbare herinneringen aan de abdijperiode en delen hun verhalen en foto’s op de Facebook groepspagina Abdij Sion in beeld.
Een kleine selectie van het verzamelde beeldmateriaal zal ik, samen met Peter Dullaert op 27 oktober laten zien. Voorzien van de nodige informatie zal dat voor velen ongetwijfeld een feest der herkenning zijn.


In 1952 bestond de communiteit van abdij Sion uit ruim 40 monniken

Programmatijden vrijdag 27 oktober
Op 27 oktober starten we het Kloostermaal om 18.30 uur, direct na het getijdengebed van 18.00 uur.
U bent van harte uitgenodigd om bij dat gebedsmoment aanwezig te zijn. Na het diner begint het programma om 20.30 uur. Het programma eindigt voor het nachtgebed van 21.30 uur. U kunt het diner en het programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.

Wat zeggen eerdere deelnemers aan Kloostermaal Speciaal?
“Ik heb genoten van de zorg en aandacht waarmee alles werd vormgegeven” (Henk)
“Wat een bijzondere sfeer, die ken ik van geen enkel ‘gewoon’ restaurant” (Marjolein)
“Het eten was top, boven verwachting, had ik stiekem niet verwacht!” (Hester)

Kosten

De kosten van het diner zijn € 34,50 (per persoon, excl. drankjes)
De kosten van de presentatie door Harry Mulder zijn € 10,00.

U kunt hieronder reserveren, en op de avond zelf in onze koffieschenkerij afrekenen. NB: mochten de kosten voor u vanwege uw inkomenssituatie een te hoge drempel vormen, dan is een kortingstarief mogelijk. Voel u vrij om hierover contact op te nemen met ons via activiteiten@nieuwsion.nl.

  Praktisch
  • Datum en tijd: 27 oktober 2023 18:30 uur - 21:15
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij Pro Life: Ben je verzekerd bij zorgverzekeraar Pro Life, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

  Nieuwsbrief Nieuw Sion

  Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

  Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2