Lees verder

Kom kijken en proeven De IESSEL Ciderij

Op zondagmiddag 15 april gaan de deuren van de ciderij open. Je bent van harte welkom om de IESSEL ciderij te bekijken. De cidermakers kunnen van alles vertellen over het bereiden van IESSEL Cider.

Je bent zijn van harte welkom om gezellig cider en appelsap te proeven onder de bloeiende kersenbomen voor de ciderij. Je kunt je bezoek ook combineren met een rondleiding door het klooster.

Sinds oktober 2017 is de ciderij van IESSEL Cider gevestigd in een van de oude werkhuizen van klooster Sion. Onze ciderij verwerkt in het najaar appels van oude rassen uit hoogstamboomgaarden in de IJsselstreek. Na het persen wordt het sap vergist tot cider. Onze cider wordt gemaakt uit 100% vers sap zonder toevoegingen. De cidermakers van IESSEL Cider zijn Marin van Sprang en Rob le Rutte.

Je bent van harte welkom 13:00 en 17:00 uur.

De rondleidingen door het klooster zijn inmiddels volgeboekt. Ze starten om 14:00 en om 15.30 uur en worden verzorgd door gidsen van de stichting Nieuw Sion. De kosten voor de rondleiding zijn € 5 per persoon en dienen ter plaatse te worden betaald.

Locatie: Nieuw Sion
Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2