Lees verder

Koorvesper

Een vesperdienst is niet zomaar een dienst. Een vesperdienst is een gebed in de avond, een avondgebed.
Iedere vierde zondag van de maand is er in de kloosterkerk een koorvesper, met koormuziek uit verschillende tradities. Dit past goed bij het oecumenische karakter van Nieuw Sion.
Een koorvesper kenmerkt zich door mooie en goed uitgevoerde muziek, maar is geen concert: altijd is er naast het koor plaats voor samenzang, een psalm, gelezen teksten, stilte en gebed.

De vesper op 23 januari 2022 is een vesperdienst zoals die gevierd wordt in de Russisch Orthodoxe kerk. De vesper is opgebouwd uit vaste gebeden en gezangen in afwisseling met gezangen die afhankelijk zijn van de dag waarop de vesper gevierd wordt. De teksten en melodieën zijn vaak eeuwenoud. De hymne ‘Vreugdevol Licht’ bijvoorbeeld is een tekst uit de vierde eeuw en sindsdien in iedere vesper gezongen. Een Orthodoxe viering is totaal andere manier van vieren, alle zintuigen worden aangesproken, door iconen, kaarsen, liturgische gewaden, wierook en prachtige meerstemmige zang.

In de Orthodoxe traditie wordt de stem gezien als het mooiste instrument, er wordt dan ook meerstemmig en zonder begeleiding gezongen. De koorzang wordt verzorgd door een aantal zanger van de Russisch Orthodoxe parochie in Deventer. De voorganger is priester Theodoor van der Voort.

De dienst begint om 18.00 uur, de kerk is open vanaf 17.30 uur. De toegang is vrij, bij de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de gemaakte kosten.

Vooraf aanmelden is aanbevolen vanwege het beperkte aantal plaatsen.
Na opgave via onze ticketpartner TrueTickets zal de reservering bevestigd worden via email.

Aanmelden voor deze koorvesper

Locatie: Nieuw Sion
Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2