Koorvesper

Iedere vierde zondag van de maand wordt er een koorvesper gezongen in de kloosterkerk van Nieuw Sion. Een koorvespers is niet zomaar een dienst, het is een avondgebed uitgevoerd door een koor, met koormuziek uit verschillende tradities. Dit past goed bij het oecumenische karakter van Nieuw Sion. Een koorvesper kenmerkt zich door mooie en goed uitgevoerde muziek, maar is geen concert: altijd is er naast het koor plaats voor samenzang, een psalm, gelezen teksten, stilte en gebed.

Programma 23 april: Oosters-Orthodoxe vesper voor de Paastijd
Nederlandse en Oekraïense zangers uit de orthodoxe parochie in Deventer zingen onder leiding van OIha Sorokina een vesper voor de paastijd. Veel Oekraïense vluchtelingen hebben hun weg naar de parochie in Deventer gevonden – een aantal van hen zingt nu mee in het parochiekoor. “Christus is opgestaan, Hij is waarlijk opgestaan” al veelvuldig klinken! De meerstemmige zang klinkt in het kerkslavisch, de taal van de orthodoxe kerken in Oost-Europa. De rest van de dienst is in het Nederlands. Voorganger is priester Theodoor vd Voort.

De dienst begint om 18.00 uur, de kerk is open vanaf 17.30 uur. De toegang is gratis, een bijdrage wordt na afloop bij de uitgang gevraagd of kan digitaal gedoneerd worden. Reserveren vooraf is gewenst via onderstaande aanmeldbutton.

Speciaal voor bezoekers van de koorvesper is het mogelijk om voor de vesper van een Kloostermaaltijd (€ 17,50) te genieten in de koffieschenkerij. Deze wordt geserveerd vanaf 17.00 uur. Let op: dit kan alleen als u dit reserveert via het reserveringsformulier op de aanmeldpagina!

Aanmelden voor deze koorvesper

Praktisch
  • Datum en tijd: 23 april 2023 18:00 uur - 19:00
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2