Lees verder

Kunstfietsroute 2019

Tijdens het Pinksterweekend – 9 en 10 juni 2019 –  is Klooster Nieuw Sion een van de locaties tijdens de kunstfietsroute ‘Van Kunst tot Ginder’ 2019.

Wat is er bij ons te zien en te horen:

Bram Wouters  |  Kapucijner

Voor ‘Kunst van hier tot Ginder’ ging de voorkeur van Bram Wouters direct uit naar de locatie  Klooster Nieuw Sion. Voor de fietsroute maakt hij dan ook een werk dat refereert aan de geschiedenis van deze plek. Een eerbetoon aan de monniken, hun abdij en hun beeldtaal. Een hedendaags reliek voor dit stukje historische grond.

Rogier Kappers  |  De Glazendraaier

Het glasorgel (de zingende glazen) bestaat uit meer dan vijftig bij elkaar gesprokkelde wijn-, cognac-, bier-, port- en champagneglazen, ingebouwd in een grote transportfiets. Het geheel lijkt een beetje uit een andere tijd te komen. De glazendraaier staat achter zijn orgel. Een zeer groot glas draait langzaam rond en brengt via een ingenieus mechaniek een lage grondtoon voort. Hij begint langzaam over de grondtoon heen te spelen. De klank van zingend glas is ijl, hypnotiserend, en betovert het publiek. De Glazendraaier speelt nummers/ composities en vertelt tussendoor over zijn instrument: Waarom hangt er zo’n geheimzinnige sfeer rond het glasorgel en waarom is het eens zo populaire instrument in onbruik geraakt? Hoe maak je een glasorgel, welke soorten glazen zingen het best? Het repertoire is divers: van de Beatles, Bach, Brel, Abba, Gershwin, Schubert tot Arvo Pärt.

Voor meer info over de kunstfietsroute zie de website

 

Locatie: Nieuw Sion
Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen

Je kunt voor dit evenement niet online reserveren.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2