Lees verder

Lectio Divina

De lectio divina is een contemplatieve exegese, een manier van luisteren naar de Bijbeltekst waarin vooral recht wordt gedaan aan het leverde karakter van het Woord dat gehoord wil worden in het hier en nu. Het gaat om een sprekende stem – God spreekt door de zinnen van de Bijbeltekst heen – en om een lezer die vooral luisteraar wil zijn (Eugene Peterson, spirituele theoloog).

De avonden beslaan de vier stappen lectio, meditatio, oratio en contemplatio. Door herhaaldelijk lezen en overdenken van het woord proberen we als mens aandachtig aanwezig zijn in de aandachtige aanwezigheid van God.  In het hier en nu, verstild, verwonderd over Gods vriendelijke aanwezigheid. Voorbij de woorden.

Contemplatief bijbellezen bedoelt daarom tegelijk transformatief bijbellezen te zijn: een manier van lezen die de lezer na afloop niet verder laat gaan met een hoofd vol kennis, maar met een hart vol vrede (Jos Douma, prediker, docent, auteur en spreker).

De lectio divina staat open voor iedereen, of je nu vaak in de bijbel leest of nooit. Er is plek voor maximaal 20 personen per avond. De avonden worden geleid door vijf verschillende lectio divina retraite begeleiders van diverse achtergronden. Zo leert u kennismaken met diverse invalshoeken en werkvormen. De avond start om 20.15 uur en eindigt om 21.45 uur met voor de liefhebbers daarna nog deelname aan het getijdengebed (nachtgebed) van Nieuw Sion.

Kosten bedragen € 5,- per keer inclusief een kop koffie of thee. Voor leden van de werkgemeenschap, getijdengemeenschap en woongemeenschap is lectio divina gratis. Deelnemen, vul dan onderstaand formulier in.

JaNee

Klik op het selectievakje deelname aan de volgende avond(en):
25 juni 2020

 

Locatie: Nieuw Sion
Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen

Je kunt voor dit evenement niet online reserveren.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2