Lectio Divina in de zomer

Lectio Divina is een manier om biddend de bijbel te lezen. Het is een oude traditie, met wortels in de Vroege Kerk, vooral beoefend door de woestijnvaders in Egypte en Syrië in de vierde en vijfde eeuw. Augustinus en oude kerkvaders schreven al over de wisselwerking van lectio (lezing), meditatio (overdenking) en oratio (gebed), zo ook Luther (‘blijven bij één ding’). Voor veel monniken is het een dagelijkse bezigheid.

Klooster Nieuw Sion wil in onze tijd voortzetten wat de monniken ons hebben doorgegeven: lezen, overdenken in je hart en je diepste verlangen neerleggen bij de Bron van ons verlangen. Een tekst kan een Woord van God voor jou worden, wanneer je luistert met je hart, in alle stilte en rust een woord gezelschap houdt, en misschien ervaart hoe God spreekt in jouw innerlijk.

Programma
We beginnen met een korte kennismaking, steken de kaars aan en lezen een openingstekst. Daarna volgen we de vier stappen van Lectio Divina, elke keer met een nieuwe tekst uit de bijbel. We sluiten af met de uitwisseling van onze lees-ervaringen.

Tijdens de zomerperiode organiseren we elke woensdag tussen 15.30-17.00 uur een Lectio Divina. Welkom in de koelte van het klooster! Er zijn geen kosten aan verbonden, maar een gift wordt op prijs gesteld. Reserveren is gewenst en kan via onderstaande reserveringspagina.

Praktisch
  • Datum en tijd: 15 juni 2022 16:00 uur - 17 augustus 2022 17:30
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2