Meerdaagse Stilteretraite

Een meerdaagse stilteretraite op Nieuw Sion, onder leiding van de ervaren retraitebegeleider Bram Jansen, is dé gelegenheid om even te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven en tijd en ruimte te ervaren voor verstilling en bezinning. Tijd ook om dichter bij jezelf of bij God te komen. Klooster Nieuw Sion is daar een goede plek voor, omdat er stilte heerst, het gebed van de monniken nog voelbaar ‘in de muren zit’ en omdat er nog steeds viermaal daags een getijdengebed gebeden wordt. Op die manier kun je even helemaal opgaan in een andere omgeving én ander ritme. Van harte welkom!

Retraitebegeleider
Nieuwsgierig naar de ervaringen van eerdere deelnemers én van retraitebegeleider Bram Jansen? Lees dit interview met Bram.“Mensen voelen zich enorm op hun gemak tijdens de stilteretraites, ook mensen die vooraf een drempel ervaren”.

Reacties eerdere deelnemers

 • “Heerlijk om de stilte te ervaren, de vaste gebedsmomenten en de prachtige natuur rond het klooster” – Ineke
 • “Ik heb echt kunnen ontspannen, en ondertussen genoten van de prachtige plek, de mooie natuur en het heerlijke eten” – Joris
 • “Het op jezelf zijn en veel je eigen tijd kunnen indelen, maar toch ook samen de retraite beleven vond ik een mooie combinatie” – Margreet

Programma retraite

 • Op dag 1 verkennen en ontdekken we samen het klooster, en doen we in gezamenlijkheid oefeningen rondom stilte en geestelijk leven. In de avond is er ruimte voor eigen invulling.
 • Na het nachtgebed van dag 1 (21.30 uur) begint een periode van 42 uur waarin niet gesproken wordt en eenieder de tijd tussen de gebeden en de maaltijden naar eigen inzicht mag invullen. Je kunt ondertussen meegaan in het ritme van de vier getijdengebeden
 • De (vegetarische) maaltijden worden volledig verzorgd door een gastvrouw/-heer en ook die zijn in stilte.
  Iedere deelnemer heeft op de ochtend van de derde of vierde dag een kort gesprek met de begeleider.
 • Op de middag van dag 3 wisselen we samen onze ervaringen uit in een slotgesprek.

De stilteretraite is van dinsdag 24 september (11.00 uur) tot en met donderdag 26 september (16.00 uur).

Aanmelden voor deze Stilteretraite

Dit evenement wordt op meerdere data georganiseerd. Aanmelden voor andere data kan door op de datum te klikken.

Praktisch
 • Datum en tijd: 24 september 2024 11:00 uur - 26 september 2024 16:00
 • Entreeprijs: Driedaagse retraite: € 295,- (gastenhuis).
        Vierdaagse retraite: € 375,- (gastenhuis).
 • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
 • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
 • Inbegrepen: Alle maaltijden, bijbehorende consumpties en verblijf op een eigen gastenkamer.
 • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2