Lees verder

Met Trinity het Klooster in

Al twee jaren trokken we ons, aan het begin van het seizoen, mét een groep bezoekers terug op Klooster Nieuw Sion. Wat een prachtige en bijzondere weekenden waren dat. Sion is een oud klooster en nog steeds een plek van rust en bezinning waar we al jaren kind aan huis zijn.

Stel je voor: Je zet bij aankomst je telefoon op ’niet storen’ en geeft je over aan het ritme van gebeden en vieringen. Je wandelt door de natuur en door het klooster en borrelt gezellig in de kapschuur. Het weekend is doorspekt met gezamenlijke maaltijden en concertjes in de kapel of bij het kampvuur. En elk jaar verzinnen we weer leuke, interessante en sportieve workshops. Ook als je geen zin hebt in programma: ook eindelijk weer eens toe komen aan boeken lezen of lekker niks doen behoort volledig tot de opties.

Elk jaar doen we een klooster retraite met onze pa Don Leo, maar sinds twee jaar dus ook een weekend met onze Trinity achterban. Geschikt voor doorgewinterde retraitegangers EN voor als je dat eens wilt onderzoeken of proberen.

Komend jaar zorgen we voor een warme comfortabele kapschuur (die is namelijk verbouwd 😉 !) en ten allen tijde is er koffie, lekkers en genoeg te eten.

Wat kun je verwachten?
– Tijd voor bezinning, stilte, rust, natuur en verbinding met God, alleen, en met elkaar
– Een Trinity Nacht-Concert in de grote kapel
– Geloofsgesprekken met klooster-bewoners
– Kampvuursessies compleet met kloosterbier, onze eigen ‘Trinity Triple’ EN gitaren
– Getijden-gebeden en vieringen met een Trinity-touch
– Workshops met o.a. onze ‘eigen’ Pa Smelt: ‘dominee die het klooster nodig heeft’
– Gedichten- / tekstenworkshop met Elbert
– Hoe maak je een liedje, duik met Niek en Bert in de vraag hoe een liedje ontstaat
– Kloosterbier rondleiding en proeverij met bierbrouwer Frits
– Een akoestisch Trinity concert inclusief een voorproefje van onze huidige schrijfprojecten
– Kloosterling Marten, de monnik-manager van Trinity vertelt…

 

Hoe weet ik of dit iets voor mij is?
Het is voor iedereen die van Trinity houdt en van kloosterlijke inspiratie. Het maakt niet uit of je al eens ergens een kloosterretraite hebt gedaan of dit voor het eerst wilt doen.

Hoe zit het met je verblijf?
Je kunt – heel gezellig – bij het klooster in de boomgaard of binnentuin kamperen met een tent of campertje. Het programma begint op vrijdag om 18.00 uur met het getijdengebed, daarna eten we samen, maar je kunt al in de middag je tent opzetten. Op zondag doen we na het ontbijt nog een laatste mooie slot viering en zwaaien we daarna rond lunchtijd elkaar uit, nadat we genieten van koffie en lunch in de tuin.

Kosten
All-in-kaart (kampeerplaats): 229 Euro

Trinity
Trinity weet als geen ander hoe je een Hemels feestje moet geven. Ze mengen Zuid-Amerikaanse en Ierse folk met Afrikaanse beats en pop grooves voor hun unieke akoestische muziekervaring. Onder de naam ‘Trinity Wereldwijs’ lanceert de band nu ook Nederlandstalige familiemuziek.

Aanmelden voor Met Trinity het klooster in

Wanneer: 2 september 2022 18:00 - 4 september 2022 12:00
Waar: Nieuw Sion
Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2