Moestuindag op het klooster

Op zaterdag 6 mei a.s. viert Klooster Nieuw Sion de groei van de moestuin! De komst van de nieuwe moestuinkas, die medio mei wordt geopend, is een belangrijke mijlpaal in het realiseren van de droom van de kloostergemeenschap om steeds zelfvoorzienender te worden. Een trailrun, als sponsorloop voor de moestuinkas, komt die middag aan op het klooster én de eerste aardbeienplanten uit de nieuwe kas zijn die middag op het klooster verkrijgbaar.

Geniet van de eerste voorjaars-aardbeien uit onze eigen tuin en steun daarmee de ontwikkeling van onze moestuin! Koop op zaterdag 6 mei bij onze kloosterpoort een hangpot met prachtige aardbeienplant vol verse aardbeien, en geniet thuis van lokaal, vers fruit van Klooster Nieuw Sion!

De moestuin van Nieuw Sion is volop in ontwikkeling: zo openen we op vrijdag 12 mei onze nieuwe moestuinkas, als belangrijke bouwsteen op weg naar het realiseren van onze droom om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te worden in het eten voor bewoners én gasten van het klooster. We houden van eerlijk, lokaal én gezond eten: en dat proef je nu al in de gerechten van onze koffieschenkerij.

Verkoop aardbeienplanten
De opbrengst van de verkoop van aardbeienplanten op zaterdag 6 mei investeren we direct weer in de ontwikkeling van de moestuin.

 • Kosten per plant: €12,50.
 • Onderaan deze pagina kun je één of meerdere planten reserveren, let op: op = op!
 • Je kunt ter plekke op het klooster afrekenen op zaterdag 6 mei.

Trailrun voor de moestuinkas

Omdat de realisatie van de moestuinkas een forse financiele investering vergt loopt Andre Bikker, ontwerper van de nieuwe moestuinkas, op 6 mei een 55 kilometer lange trailrun om sponsorinkomsten voor de ontwikkeling van de moestuin op te halen. Iedereen die wil bijdragen aan de droom van het klooster om zelfvoorzienend te worden kan bijdragen aan de actie.

Reserveringsformulier Aardbeienplanten


  Praktisch
  • Datum en tijd: 6 mei 2023 10:00 uur - 17:00
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij Pro Life: Ben je verzekerd bij zorgverzekeraar Pro Life, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

  Nieuwsbrief Nieuw Sion

  Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

  Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2