Lees verder

Op weg naar Kerst – Adventsretraite

Kerst – dat voelt misschien nog ver weg. Maar in je achterhoofd ben je er misschien al wel mee bezig. Hoe leef je ernaar toe? Zie je er tegenop? of kijk je er juist naar uit? Wat verwacht je? We denken eraan dat God als mens werd geboren, maar wat zegt het je nu, anno 2021?

De adventstijd is een mooie tijd om daarbij wat korter of langer stil te staan. Je bent hartelijk welkom om dat op de vier adventszondagen op Klooster Nieuw Sion te komen doen, of gewoon zelf, thuis, aan de hand van het adventstijdboekje van Klooster Nieuw Sion. Met een groep van maximaal 25 mensen leven we toe naar kerst.  

Hoe zou dat zijn? Advent in het klooster? Deze komende adventstijd, van 28 november t/m 19 december, ben je op de zondagmiddagen van harte welkom in ons klooster.

Programma

  • 11.45 uur Ontvangst
  • 12.00 uur Getijdengebed, daarna een gezamenlijke kloosterlunch.
  • Er is ruimte voor gesprek en uitwisseling van ervaringen en gedachten. We luisteren naar een woord uit de bijbel en denken daar over na (Lectio Divina – met ruimte voor schrijven, tekenen, schilderen – in stilte).
  • We sluiten de eerste drie bijeenkomsten af met het zingen van adventsliederen en rond 15.30 uur zwaaien we elkaar weer uit. De laatste adventzondag (19 december) sluiten we af met Lessons & Carols, die om 16.00 uur begint.

Het adventstijdboekje heeft veel lege bladzijden voor je eigen gedachten, het adventleesrooster en een hulpmiddel voor Lectio Divina, aandachtig en meditatief bijbellezen en bidden. Er staan ook vier mooie illustraties in bij de lezingen van de zondagen.

Kosten

  • Adventsbijeenkomst: €25 per bijeenkomst, per persoon.
    • €15 per bijeenkomst voor vrijwilligers en bewoners van Nieuw Sion, met de daarvoor beschikbaar gestelde kortingscode.
    • Wil je graag komen, maar is de prijs een drempel? Stuur dan een mail naar info@nieuwsion.nl.
  • Adventstijdboekje: €25, mee te bestellen in het reserveringsformulier. Los bestellen kan ook door een mail te sturen met je naam en adresgegevens naar retraites@nieuwsion.nl. Het boekje wordt je voor de eerste adventzondag toegestuurd of uitgereikt op de eerste adventzondag. 

Aanmelden voor de adventsretraite van 19 december 2021

All-in kaart met 20 euro korting voor alle vier adventsbijeenkomsten kan gereserveerd worden op de reserveringspagina voor 28 november.

Locatie: Klooster Nieuw Sion
Vulikerweg 6
Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2