Open dag bierbrouwerij Nieuw Sion

De bierbrouwerij bij Klooster Nieuw Sion opent op zaterdag 3 juni de deuren voor het publiek! Een unieke kans om eens te kijken hoe daar de bieren gebrouwen worden én om ze te proeven. Precies een jaar geleden startte de brouwerij en waren de eerste Sion Kloosterbieren klaar voor de verkoop: de Sion Primeur en de Sion Dubbel. Niet lang daarna kwamen daar de Sion Tripel en de Sion Saison bij. En met de zomer in zicht is sinds kort ook het Sion Witbier verkrijgbaar, een lekker fris tarwebier met vlierbloesem. Alle bieren worden zonder uitzondering zeer hoog gewaardeerd door gevorderde én beginnende bierliefhebbers. De Sion Saison viel zelfs al internationaal in de prijzen bij de Brussels Beer Challenge.

Regelmatig wordt aan ons de vraag gesteld: is de brouwerij ook te bezoeken? Het antwoord is: jazeker, elk weekend kun je meedoen met de Sion Kloosterbierproeverij in het proeflokaal naast de brouwerij. Een 2,5 uur durend programma inclusief korte rondleiding door het klooster. Er worden dan 4 bieren geproefd met voor de liefhebber heerlijke hapjes uit de keuken van onze koffieschenkerij. Aan deelname aan de bierproeverij zijn kosten verbonden, maar ben je nieuwsgierig naar een voorproefje: de Open Dag op 3 juni is gratis! Dus: kom kijken én kom proeven. Alleen al de route naar het achterste deel van het kloostercomplex, waar de brouwerij zich bevindt, is een beleving op zich. En natuurlijk zijn alle kloosterbieren die dag bij de brouwerij te koop. Welkom!

Meld je vooraf aan én maak kans op een bierpakket!
Wil je ons vooraf laten weten dat je erbij bent? Dat is niet verplicht, maar mag wel én als je je aanmeldt maak je direct kans op een bierpakket met ons speciale Sion-kloosterbierglas! Aanmelden kan via onderstaand formulier.
  Praktisch
  • Datum en tijd: 3 juni 2023 10:00 uur - 17:00
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

  Nieuwsbrief Nieuw Sion

  Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

  Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2