Open groep Prayerfulness

Bij Prayerfulness gaat het om de intieme relatie met God. Veel mensen worstelen hiermee. Prayerfulness brengt de aandacht naar je innerlijke ruimte en naar je betekenisvol lijfelijk besef over jezelf, je omgeving en God. Je wordt opmerkzaam voor wat er daarover van binnen ontluikt. Dit is de plek waar ook God tot je spreekt. Doe mee aan één of meerdere van de vijf bijeenkomsten van de Open Groep Prayerfulness. De eerste bijeenkomst is op zondagmiddag 19 maart, en is als vorm van kennismaking gratis te bezoeken. Vooraf reserveren is verplicht.

Wat doen we tijdens de open groep voor Prayerfulness?

  • We beginnen iedere keer met een lichaamsgerichte oefening om te landen bij de diepere ervaring van onszelf. We delen na de oefening kort de ervaringen met elkaar.
  • Vervolgens laten we ons aan de hand van een gedeelte uit de Tora (wat roep het op, maar wat staat er echt?) uitdagen om onze eigen beeldvorming rond God en identiteit als mens te ontwikkelen en open te staan voor wat God heeft gedaan, doet en zal doen.
  • Thema’s zullen bijvoorbeeld zijn: Wie ben je als mens? Hoe zijn God en jij samen overeen gekomen om je tot mens hier op aarde te laten zijn (Genesis 1 vers 26)? Hoe wil je vanuit de eeuwigheid gezien betekenisvol leven en omgaan met jezelf, met je problemen, maar ook met mooie momenten.
  • In een groepsoefening krijgt iedere deelnemer de ruimte om zijn of haar eigen directe referentiepunt te laten ontluiken van het betekenisvolle besef over wie we zijn in relatie tot God, anderen en onze omgeving. Wat wil er duidelijk worden van binnenuit? Ook deze oefening evalueren we gezamenlijk.
  • In het tweede gedeelte van de bijeenkomst krijgen de deelnemers de gelegenheid in twee- of drietallen de vaardigheden van Prayerfulness en Focusing met elkaar te oefenen. Het is ook mogelijk aanwezig te zijn bij een Prayerfulness- en Focusingsessie van een deelnemer die begeleid wordt door de leider van de open groep.

Wie meedoet krijgt voor iedere bijeenkomst van de open groep per mail een voorbereidingspaper toegestuurd. Je vindt op deze pagina meer achtergrondinformatie over Prayerfulness.

Begeleiders
De leiding van de open groep ligt in handen van Egbert Monsuur (foto), internationaal erkend Focusingtrainer met ondersteuning van rabbijn Peter Nissen waar het inhoudelijk gaat over de Tora.

5 bijeenkomsten
Voor de zomer zijn er 5 bijeenkomsten van deze open groep op Nieuw Sion. Open wil ook zeggen: je kunt alle data meemaken, maar ook één of meerdere losse bijeenkomsten bijwonen.

De kosten voor het bijwonen van de open groep zijn €15 per bijeenkomst.

Reserveren
Vooraf reserveren is verplicht.

Reserveren voor 21 mei 2023

Praktisch
  • Datum en tijd: 21 mei 2023 14:00 uur - 17:00
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2