Paasretraite

LET OP: de Paasretraite is uitverkocht. Graag wijzen we je nog op de mogelijkheid om deel te nemen aan ons speciale Stille-zaterdag programma. Meer informatie en de mogelijkheid om te reserveren vind je op deze pagina. 

“Zo intens heb ik Pasen nog nooit beleefd”

In de stilte, en de ruimte, in de eenzaamheid, in verbondenheid. Samen, en toch op jezelf, toeleven naar Pasen kan op Klooster Nieuw Sion. De getijdengebeden nemen je mee door het paasevangelie en helpen om naar het hoogtepunt van de opstanding toe te leven.

Er is ruimte om tijdens je verblijf aan verschillende dingen mee te doen, zoals het lopen van het labyrint in de binnentuin van het klooster. Dagelijks, zoals de monniken vroeger, al biddend en denkend een rondje in de berceau lopen. Je kunt het “hemelpad” lopen, of wandelen in het landgoed tegenover het klooster. We bieden muzikale inspiratie, ruimte voor onderling contact en gesprek, het lopen langs de kruiswegstatiën.

Boekje Goede Week
Je kunt ook aan de slag met het boekje voor de Goede Week. Daarin staat het leesrooster voor de week van Palmzondag tot en met Paaszondag, en biedt ruimte voor reflectie in woord en andere creatieve uitingen. Zie voor meer informatie en bestellen deze pagina. Je kunt het boekje ook meereserveren tijdens je aanmelding voor de Paasretraite.

Zaterdag en zondag
De zaterdag is ingeruimd voor Lectio Divina, op een creatieve manier, daar kun je als retraitegast natuurlijk aan meedoen. Zie voor meer informatie over wat we gaan doen de programmapagina voor 16 april op de website. Vier keer per dag is er een getijdengebed. Het hoogtepunt van de paasretraite is het ochtendgebed op eerste paasdag! Het gedenken van de opstanding van Jezus gekoppeld aan het zien opkomen van de zon is een bijzondere ervaring! 

De prijs is inclusief eten, drinken en overnachting. Als de prijs toch nog een te grote drempel is om mee te doen, neem dan contact met ons op (info@nieuwsion.nl). Voor vrijwilligers van Klooster Nieuw Sion geldt de gebruikelijke korting.

Aanmelden voor de Paasretraite van 14 – 17 april 2022. (LET OP: de Paasretraite is uitverkocht)

 

Praktisch
  • Datum en tijd: 14 april 2022 14:00 uur - 17 april 2022 11:00
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2