Paasretraite

“Zo intens heb ik Pasen nog nooit beleefd”

In de stilte, en de ruimte, in de eenzaamheid, in verbondenheid. Samen, en toch op jezelf, toeleven naar Pasen kan op Klooster Nieuw Sion. De getijdengebeden nemen je mee door het paasevangelie en helpen om naar het hoogtepunt van de opstanding toe te leven.

Er is ruimte om tijdens je verblijf aan verschillende dingen mee te doen, zoals het lopen van het labyrint in de binnentuin van het klooster. Dagelijks, zoals de monniken vroeger, al biddend en denkend een rondje in de berceau lopen. Je kunt het “hemelpad” lopen, of wandelen in het landgoed tegenover het klooster. We bieden muzikale inspiratie, ruimte voor onderling contact en gesprek, het lopen langs de kruiswegstatiën.

Boekje Goede Week
Je kunt ook aan de slag met het boekje voor de Goede Week. Daarin staat het leesrooster voor de week van Palmzondag tot en met Paaszondag, en biedt ruimte voor reflectie in woord en andere creatieve uitingen. Het boekje is inbegrepen bij de entreeprijs voor voor de Paasretraite.

Zaterdag en zondag
De zaterdag is ingeruimd voor Lectio Divina, op een creatieve manier, daar kun je als retraitegast natuurlijk aan meedoen. Vier keer per dag is er een getijdengebed. Het hoogtepunt van de paasretraite is het ochtendgebed op eerste paasdag! Het gedenken van de opstanding van Jezus gekoppeld aan het zien opkomen van de zon is een bijzondere ervaring! 

Aanmelden voor de Paasretraite

Praktisch
  • Datum en tijd: 6 april 2023 16:00 uur - 9 april 2023 11:00
  • Entreeprijs: Retraite: € 385,00 Extra optie, Stiltegesprek: € 100,00
  • Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • De prijs voor de retraite is inclusief alle maaltijden, consumpties en overnachting op een 1-persoons gastenkamer.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2