Pelgrimsretraite

Verwonder je over de weg tijdens deze 3-daagse pelgrimage rond Klooster Nieuw Sion

Ga een aantal dagen op weg als pelgrim en verbind je uiterlijke en innerlijke weg. Leer te vertrouwen op die weg, wetend dat die ergens heenloopt, terwijl je accepteert wat zich op jouw pad aandient. Tijdens deze retraite pelgrimeer je naar Klooster Nieuw Sion toe, pelgrimeer je een dag op en rond het klooster en op de laatste dag pelgrimeer je huiswaarts.

De kern van deze retraite
We zijn allemaal onderweg, ook al zijn we ons daar niet altijd van bewust. Daadwerkelijk uit je dagelijkse leven stappen om te pelgrimeren, kan je echter veel houvast geven. Je weet nooit wat er op je (levens)pad komt en zo is het ook tijdens deze retraite: wat voor weer het zal zijn, waar je je maaltijd zult eten… Openstaan voor het onverwachte en accepteren hoe het ís, kun je (nog meer) leren tijdens de Pelgrimsretraite.

Aan de hand van bezinnende momenten, aandachtsoefeningen en verschillende (creatieve) vormen weeft ieder met een eigen draad zijn pelgrimsroute. Steeds weer met je innerlijke intentie als startpunt, die je ook weer los mag laten om op te gaan in je omgeving. Zo zet je jezelf even stil om bewust contact te maken met je lichaam en met de natuur. Aan het einde van de retraite zie je hopelijk in dat het hele leven een tocht is en durf je je toe te vertrouwen aan jouw weg. 

Aanmelden voor deze retraite.

Deze retraite is voor jou, als…
… je je om wat voor reden dan ook ergens van los wil maken.
… je uit het alledaagse wil stappen om je spoor te (her)ontdekken.
… je hulp kunt gebruiken om je te focussen en de ondertoon in je leven te ontdekken.
… je plezierig onderweg wil zijn met stilte en aandachtsoefeningen, om je innerlijke weg te verduidelijken of te ontdekken.

Over de begeleider
Al vanaf zijn twintigste is Dick Dekker onder de indruk van het kloosterleven. “Als ik destijds de moed had gehad, was ik op sabbatical in een klooster gegaan,” zegt hij. Hij woont op Nieuw Sion en vindt dat een privilege: “het is niet vanzelfsprekend om ergens te wonen waar mensen heel graag komen om te delen in gebed, in stilte en in de rijkdom die er is.” Pelgrimeren heeft een belangrijke rol in zijn leven, vertelt Dick. “Het gaf me zoveel vrijheid om ten diepste te beseffen dat de weg net zo belangrijk is als de bestemming.” Dit geeft hij met liefde door tijdens de Pelgrimsretraite.

Leer Dick iets beter kennen

Programma

Het hart van deze retraite is het ritme van het kloosterleven, met de vier getijdengebeden (08.00 uur, 12.00 uur, 18.00 uur en 21.30 uur). Daarnaast vullen we onze activiteiten ook in naar aanleiding van de sfeer in en de behoefte van de groep en wat we samen meemaken.

  • Eerste dag: Op deze eerste dag zijn we vooral uiterlijk op reis. Vanaf station Olst wandelen we ongeveer veertien kilometer naar Nieuw Sion. Deels in stilte, deels met aandachtsoefeningen. ’s Avonds verdiepen we ons in het thema ‘pelgrimeren’ en wisselen we ervaringen uit.
  • Tweede dag: Op deze tweede dag zijn we bezig met onze innerlijke reis op en rond Nieuw Sion. We doen bijvoorbeeld een vroege vogel-ommetje, er is lezing/lectio in combinatie met een wandeling door de berceau, een creatieve meditatie in het labyrint en veel vrij in te vullen (wandel)tijd.
  • Derde dag: Op deze slotdag gaan we weer uiterlijk op reis, ditmaal naar Deventer, waar we de retraite samen afsluiten.

Aanmelden voor deze retraite.

Over het verblijf
Alle maaltijden vanaf aankomst op Nieuw Sion, koffie/thee, verblijf op een éénpersoons gastenkamer. Niet inbegrepen: lunchpakket en koffie/thee op eerste dag (zelf meenemen). Op de laatste dag maken we een lunchpakket voor onderweg.

Dit evenement wordt op meerdere data georganiseerd. Aanmelden voor andere data kan door op de datum te klikken.

Praktisch
  • Datum en tijd: 2 oktober 2024 11:00 uur - 4 oktober 2024 16:00
  • Entreeprijs: € 305,-
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2