Pelgrimsretraite voor jongeren

3 dagen offline, 3 dagen verbonden

Even aan niets anders denken dan je ene voet voor de andere zetten. Aandacht voor de geweldige natuur, voor jezelf, voor de ander. Stilte onderweg en in het kloostergebed. Andere jongeren ontmoeten en een stukje met elkaar optrekken. Laat je inspireren tijdens deze retraite op Klooster Nieuw Sion!

De kern van deze retraite
Tijdens deze driedaagse rondom het klooster ga je op pad. Je laat je normale, misschien wel hectische, ritme van je leven even los. Aan de hand van bezinningsmomenten, oefeningen en verschillende (creatieve) vormen beleef je deze driedaagse pelgrimsroute op je eigen manier. We moedigen je aan je open te stellen voor een unieke beleving in het ritme van het klooster. Zo zet je jezelf even stil om bewust contact te maken met jezelf en met de natuur.

Aanmelden voor deze retraite.

Deze retraite is voor jou, als…

… je even afstand wilt nemen van je normale levensritme
… je je om wat voor reden dan ook ergens van los wilt maken
… je rustig(er) na wilt denken over grote vragen die al een tijdje bij je spelen
… je houdt van stilte én van ontmoeting
… inspiratie op wilt doen voor jouw weg door het leven

Over de begeleiders
Al vanaf zijn twintigste is Dick Dekker onder de indruk van het kloosterleven. “Als ik destijds de moed had gehad, was ik op sabbatical in een klooster gegaan,” zegt hij. Hij woont op Nieuw Sion en vindt dat een privilege: “Het is niet vanzelfsprekend om ergens te wonen waar mensen heel graag komen om te delen in gebed, in stilte en in de rijkdom die er is.” Pelgrimeren heeft een belangrijke rol in zijn leven, vertelt Dick. “Het gaf me zoveel vrijheid om ten diepste te beseffen dat de weg net zo belangrijk is als de bestemming.” Dit geeft hij met liefde door tijdens de Pelgrimsretraites op het klooster.

Tabitha Schouten is 23 jaar oud en werkt in het dagelijks leven op een kwekerij. Ze is vaak buiten te vinden en druk aan het samenwonen met haar huisgenoten op Jong Nieuw Sion. Ze geniet graag van alles en iedereen om haar heen en ze maakt een sport van creatieve combinaties broodbeleg (met wisselende waardering bekeken door haar huisgenoten). “Wandelen leert je om je focus te verleggen: naar anderen, naar de natuur, naar God. Dat gun ik iedereen – en ik hoop zo zelf ook weer een luisterend oor te kunnen zijn!”

Programma
Het hart van deze retraite is het dagelijkse ritme op Nieuw Sion, met de vier getijdengebeden (08.00 uur, 12.00 uur, 18.00 uur en 21.30 uur). Daarnaast vullen we onze activiteiten ook in naar aanleiding van de sfeer in en de behoefte van de groep en wat we samen meemaken.

  • Eerste dag: Op de eerste dag lopen we vanaf station Olst ongeveer 14 kilometer naar Nieuw Sion. Deels in stilte, deels met oefeningen onderweg. Een prachtige wandeling, o.a. langs een mooie natuurplas….zwemmen? ’s Avonds verdiepen we ons in het thema ‘pelgrimeren’ en wisselen we ervaringen uit.
  • Tweede dag: Op deze tweede dag ga je nog meer innerlijk op reis op en rond Nieuw Sion. We doen bijvoorbeeld een vroege vogel-ommetje, een meditatieve wandeling door de berceau, een creatieve meditatie in het labyrint en je hebt eigen tijd om in te vullen: bijvoorbeeld om alleen of samen het pelgrimspad rond Nieuw Sion te gaan. Afhankelijk van waar we zin in hebben en natuurlijk het weer: een ‘caminofilm’, een kampvuur, you name it!
  • Derde dag: Op deze slotdag lopen we via een mooie route naar Deventer, waar we de retraite samen afsluiten op een krachtige plek.

Aanmelden voor deze retraite.

Over het verblijf

Alle (h)eerlijke maaltijden vanaf aankomst op Nieuw Sion, koffie/thee, verblijf op de gezellige slaapzaal. Kamperen mag ook. Niet inbegrepen: lunchpakket en koffie/thee op eerste dag (zelf meenemen). Op de laatste dag krijg je een lunchpakket voor onderweg. Je mag als pelgrim natuurlijk je eigen spullen sjouwen, maar eventueel is er ook bagagevervoer.

NB: Als deelnemer krijg je uiterlijk een week van te voren een brief met praktische punten.

Praktisch
  • Datum en tijd: 20 september 2024 11:00 uur - 22 september 2024 16:00
  • Entreeprijs: € 175,-
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2