Reisgenoten: Kloosterconcert

Een intiem kloosterconcert met zowel bekende als nieuwe liederen

Na twee jaar weinig spelen voor publiek kan Reisgenoten eindelijk weer hun muziek samen met publiek beleven. Op deze bijzondere avond op Klooster Nieuw Sion wil de band, naast het bestaande repertoire, ook een aantal nieuwe liederen laten horen die deel uitmaken van het project ‘Heilige ontmoetingen’.

In dit project heeft de band zichzelf uitgedaagd om liederen te schrijven vanuit het perspectief van verschillende Bijbelse personages die ieder hun eigen ontmoeting met Jezus hebben gehad. Johan de Jong, liedjesschrijver en pianist van de band, vertelt waarom hij hier zo enthousiast over is:

‘Ik geloof in de kracht van verhalen. De ontmoetingen met Jezus die in de Bijbel staan beschreven hebben veel betekent voor mijn persoonlijke geloofsleven. Ik kende deze verhalen al heel mijn leven maar ik zag mezelf altijd als toeschouwer in het verhaal. Begin 2020 wilde ik mij opnieuw verdiepen in deze verhalen en ben ik mij gaan verplaatsen in de verschillende personen die Jezus ontmoet. Deze personen zijn geen mensen die ver van ons af staan alleen omdat ze ruim 2000 jaar geleden leefden. Ze delen stuk voor stuk menselijke ervaringen die voor ons, soms meer dan we denken, herkenbaar zijn. Ze geven ons een inkijkje in wat het betekent om mens te zijn, en om vanuit dat mens-zijn God zelf tegen te komen. Daarmee blijf ik niet langer toeschouwer in het verhaal maar kan het, als het ware, ook een nieuwe ontmoeting worden tussen mij en Jezus.’

Let op: houd er rekening mee dat er tijdens het concert filmbeelden gemaakt worden die op een later moment gedeeld kunnen worden.

Het is mogelijk voor het concert deel te nemen aan de kloostermaaltijd (18:30).

Kosten
Concert: € 15,00
Concert + kloostermaaltijd: € 32,50

Aanmelden

Praktisch
  • Datum en tijd: 18 maart 2023 19:30 uur - 21:00
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2