Lees verder

Requiem van Rutter door Canticum Novum

Met een ensemble bestaande uit zes instrumentalisten en de sopraan Tineke Roseboom voert Canticum Novum  het bescheiden requiem van Rutter uit dat vergelijkbaar is met de versies van Fauré en Duruflé. Rutter volgt de traditie van een requiemmis maar laat delen weg en voegt er eigen werk aan toe.

Programma
Naast het requiem van Rutter staan op het programma liederen uit de Funeral Music van Herny Purcell,’ die Purcell schreef naar aanleiding van het overlijden van Koningin Mary II in 1694.
‘Totus Tuus’ van Henryk Górencki is gecomponeerd voor de pelgrimage van paus Johannes Paulus II naar Polen in 1987. Tot slot is er van de Letse componist Ēriks Ešenvalds: ‘Only in sleep’ waarin een dame in haar dromen, terugdenkt aan haar jeugd vriendinnen.

Canticum Novum
Projectkoor Canticum Novum bestaat sinds 2014 en voert twee programma’s per jaar uit onder leiding van diverse dirigenten. Met een interessante programmering van zowel wereldlijke als religieuze koormuziek worden koormuziek op een hoog niveau al dan niet instrumentaal begeleid uitgevoerd.

Ditmaal staat het koor onder de bezielende leiding van Hans Tijssen.

U bent van harte welkom om te  komen luisteren naar een interessant programma rond het requiem van Rutter.

Wanneer: zondag 31 maart 2019

Aanvang: 15.30 uur

Toegang: voorverkoop € 15,- | op locatie € 17,50 | Studenten/CJP € 12,50
Kaarten bestellen en voor meer informatie zie: www.canticum-novum.nl

 

Locatie: Nieuw Sion
Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen

Je kunt voor dit evenement niet online reserveren.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2